Jolandatoet.nl

Wat je moet weten vóórdat je gaat stemmen

door | Liefde & Geluk

Op 17 maart aanstaande zijn de verkiezingen. Ik heb een aantal dingen voor je uitgevogeld die je waarschijnlijk heel graag wil weten voor je je keuze maakt. Dingen waarvan je achteraf zegt; ‘Had ik het maar eerder geweten’!

 

Jouw keuze is jouw keuze

Een klein woordje vooraf; jouw (politieke) keuze is en blijft jouw keuze. Ik heb dit artikel geschreven omdat ik vind dat iedereen zou moeten weten dat dit soort dingen speelt in Nederland. Dit blog gaat niet over op welke partij jij zou moeten stemmen, want daar ga ik niet over. Jij maakt uiteraard zelf je eigen keuzes.

Wat je eerst moet weten

Je keuze op welke partij en persoon je dit jaar gaat stemmen, hangt waarschijnlijk af van hoe tevreden je bent over het huidig kabinet en het overheidsbeleid van de afgelopen jaren. Om die keuze te kunnen maken, heb ik een aantal feiten voor je verzameld die juist nu van groot belang zijn.

Deze partijen regeerden de afgelopen 40 jaar

Dit zijn de partijen die de afgelopen 40 jaar samen de coalitie (het kabinet) vormden en ons land regeerden. 

2017  Rutte 3                      VVD, CDA, D’66, CU.

2012  Rutte 2                      VVD, PvdA.

2010  Rutte 1                      VVD, CDA.

2006  Balkenende 3          CDA, VVD.

2003  Balkenende 2          CDA, VVD, D’66.

2002  Balkenende 1          CDA, LPF, VVD.

1998  Kok 2                         PvdA, VVD, D’66.

1994  Kok 1                         PvdA, VVD, D’66.

1994  Lubbers 3                 CDA, PvdA.

1989  Lubbers 2                 CDA, VVD.

1986  Lubbers 1                 CDA, VVD.

1982  Van Agt 3                  CDA, D’66.

1982  Van Agt 2                  CDA, PvdA, D’66.

1981  Van Agt 1                  CDA, VVD.

Wat hierbij direct opvalt is dat ons land al 40 jaar (!) wordt geregeerd door dezelfde partijen, met een flinke uitschieter voor LPF in 2002 en een heel klein bijrolletje voor CU in o.a. kabinet Rutte 3.

Hoe kan het dat dit altijd dezelfde partijen zijn?

Het zijn altijd dezelfde partijen die ons land besturen. Dit wordt, aangevuld met Groen Links, ook het partijkartel genoemd. De partijen in dit kartel doen politieke ruilspelletjes en handjeklap, zodat ze er altijd samen uitkomen en belangrijke politieke en maatschappelijke functies en posities onderling verdelen en andere partijen kunnen uitsluiten. Slechts 1 keer is het een partij buiten dit kartel gelukt toe te treden tot het kabinet; LPF.

Meeste stemmen gelden?

Nu zou je kunnen denken dat de partijen in het kabinet de partijen zijn die de meeste stemmen krijgen van ons kiezers, we zijn tenslotte een democratisch land. Maar dat is niet het geval… PVV is de partij die al jaren de tweede partij van Nederland is en meer stemmen verzamelt dan de rest. Het is zeer opmerkelijk dat deze partij nooit deel uitmaakte van het kabinet, gezien het grote aantal stemmen en ongeacht je persoonlijke mening over deze partij. De belangrijkste reden hiervoor is uitsluiting door het partijkartel dat bij iedere kabinetsformatie weer bondjes sluit om samen te regeren. En zit een partij er deze kabinetsronde niet bij? Dan is ie volgende keer weer aan de beurt… De statistieken bewijzen dit.

Waarom is dit zo belangrijk om te weten?

Als je kiest voor een van de partijen uit het partijkartel; CDA, VVD, PvdA, D’66 of Groen Links dan weet je dat je het partijkartel in stand houdt en dan weet je dus nu al dat het beleid niet verandert in de komende jaren als het aan deze partijen ligt. Ongeacht hoeveel stemmen andere partijen ook krijgen. Kies je een van deze partijen, dan krijg je wat je altijd kreeg, zo simpel is het echt. 

Wat is er toch aan de hand in de zorg?

Ook heel belangrijk om te weten voordat je je keuze maakt op welke partij te stemmen, is de zorgelijke toestand in de zorg. Misschien vraag je je net als ik af wat er toch aan de hand is in de zorg? Hoe komt het dat al die zorgmedewerkers continu overbelast zijn?

En ook hier liegen de feiten er niet om. En let wel; dit zijn feiten, keiharde cijfers en die liegen nooit! De grote problemen in de zorg worden veroorzaakt doordat het aantal ziekenhuisbedden per 100.000 inwoners drastisch is verminderd. Kijk maar:

Als je deze statistieken bekijkt, zie je heel snel dat het aantal ziekenhuisbedden in Nederland per 100.000 inwoners vanaf 1950 tot nu drastisch is gedaald. En dat terwijl de bevolking sterk is vergrijsd. Meer mensen hebben dus zorg nodig. Je zou op basis van de vergrijzing verwachten dat we anno 2020/21 meer ziekenhuisbedden zouden hebben ten opzichte van de afgelopen pak em beet 30 jaar. Probleem is dat we veel minder ziekenhuisbedden hebben!

Hoe zit het met bedden op de intensive care?

Hetzelfde! Ook daar hebben we veel te weinig bedden voor het aantal inwoners. Ook als je het aantal ic-bedden in Nederland vergelijkt met ic-bedden in Europa. Moet je zien:

 

En ook hier gaat het natuurlijk mis! Nu begrijp je in één oogopslag waarom Nederlandse ic-patiënten in Duitsland worden opgenomen en niet gewoon in Nederland. In Duitsland zijn veel meer ziekenhuis- en ic-bedden per 100.000 inwoners beschikbaar.

Zorgen over de zorg in Nederland

Logisch dat zorgmedewerkers hier in Nederland ziek worden, burn-outs krijgen en massaal omvallen door werkstress in combinatie met de reële angst om zelf ziek te worden. Logisch, omdat deze zorgmedewerkers veel te veel werk hebben voor wat als acceptabel gezien kan worden. Hun werkdruk is veel te hoog in relatie tot het aantal patiënten! Maar…

Het ligt niet aan jou of mij!

Het goede nieuws is dat overbelasting van de zorg niet door jou of mij veroorzaakt wordt! Niet! Laat je dat ook nooit meer wijsmaken door de overheid, want het is gewoon niet waar. De overbelasting van de zorg wordt veroorzaakt door het te kleine aantal ziekenhuisbedden (en overige zorgcapaciteit)! Daar komt het door.

Simpele rekensom

Minder ziekenhuisbedden + meer zorgbehoefte (grotendeels door vergrijzing) = een groot tekort aan ziekenhuisbedden & zorgpersoneel.

Tel daarbij ook nog eens de enorme bezuinigingen op op het gebied van mensen en middelen in de zorg en de ravage is compleet. Te weinig zorgpersoneel, te weinig middelen in combinatie met een te verwachten toename van patiënten = totale chaos, ongeacht wat er verder gebeurt in Nederland.

Totale chaos in Nederland

Dit is wat nu pijnlijk zichtbaar en voelbaar is geworden in Nederland; de bezuinigingen in de zorg (en ook onderwijs, politie e.d.) zorgen voor totale chaos in Nederland en als we daaraan niets veranderen, wordt het de komende jaren alleen maar erger.

Wie is hiervoor verantwoordelijk?

De overheid! De kabinetten die ons land afgelopen jaren bestuurden zijn verantwoordelijk voor deze totale chaos. En wat doet ons kabinet? De verantwoordelijkheid afschuiven. Eerst op China, vervolgens op een ‘nieuw virus’ (Covid 19), daarna op heel veel ‘nieuwe’ mutaties (Engelse, Braziliaanse, Zuid-Afrikaanse) en vooral en altijd op jou en mij…

Eerlijk?

Wat jij en ik hier ook wel of niet gedaan hebben of zouden hebben gedaan, wat we ook doen of gaan doen, het had geen ruk uitgemaakt… Ai! Pijnlijk hè om je te realiseren dat je al een jaar voor de kat z’n viool in lockdown leeft en al je vrijheden al dan niet vrijwillig hebt ingeleverd?

Verklaar je nader Jolanda!

Doe ik lieve lezer! Het aantal goed opgeleide capabele zorgmedewerkers en het aantal ziekenhuisbedden is te laag. Hierdoor zijn er veel te snel geen ziekenhuisbedden beschikbaar. Dat geldt uiteraard niet alleen voor ziekenhuisbedden, maar ook voor spoedeisende hulp en reguliere zorg die ook al een jaar op z’n gat ligt.

Een heel goed en zeer recent voorbeeld is de ‘overbelasting’ van de spoedeisende hulp tijdens één enkel winterweekend. Hoe in hemelsnaam kan het mogelijk zijn dat tijdens één weekend winterpret de spoedeisende hulpafdelingen in Nederland zwaar onder druk staan en overbelast zijn? Komt dat doordat wij massaal niet meer kunnen schaatsen en zo lomp zijn dat we onze botten kneuzen of breken in de sneeuw of ligt het probleem toch ergens anders? Precies! Het probleem zit em niet in een weekend winterpret, het probleem ligt niet bij jou en mij. Het probleem ligt bij de zorg oftewel het kabinet!

Covid-maatregelen zijn grotendeels zinloos

En om die reden zijn de Covid-maatregelen grotendeels zinloos. Zolang het kabinet zich bezighoudt met symptoombestrijding in de vorm van het grootste deel van de huidige maatregelen, wordt het probleem niet opgelost en blijft het dus bestaan… Als het aantal ziekenhuisbedden komende jaren nog verder vermindert, wordt dit probleem steeds groter; er hoeft maar een zuchtje wind langs te komen en hoppatee, daar gaan we weer met z’n allen in lockdown, quarantaine, sociale isolatie en wat er nog meer bedacht kan worden om ons te laten stoppen met het leven van ons leven.

En echt, je kunt thuis blijven zitten tot je een ons weegt, je oude zieke vader in zijn eentje dood laten gaan, mondkapjes ‘op je muil’ blijven zetten, de horeca aan zijn lot overlaten, afstand houden, nooit meer reizen, je nog vier jaar aan de avondklok houden, je oude bank afzitten omdat je geen nieuwe kunt kopen in een echte winkel, in een sociaal isolement raken en je laten vaccineren met iets waarvan je geen flauw benul hebt wat het met jou en je immuunsysteem doet, het is geen oplossing, maar symptoombestrijding. Het enige dat helpt is definitief je ogen sluiten en gaan hemelen, maar nogmaals… Het is geen oplossing!

En nu we het toch over hemelen hebben; de sterftecijfers over de afgelopen jaen tonen aan dat in Covid-jaar 2020 het sterftecijfer van mensen van 65 jaar en ouder niet hoger lag dan in de jaren 2000 tot en met 2020. Kijk zelf maar:

Wat is dan wel de oplossing?

De oplossing is de zorg weer passend maken bij de behoefte van de Nederlandse bevolking. Ruim voldoende mensen en middelen, oftewel goed opgeleide capabele zorgmedewerkers, voldoende ziekenhuisbedden, ic-apparatuur en natuurlijk mondkapjes voor het geval dat… *grapje*.

Daarnaast moet zorg onmiddellijk uit het verdienmodelpakket worden gehaald en losgekoppeld van welke invloed dan ook van zorgverzekeraars. Er moet veel meer voorlichting komen over wat leefstijl voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid doet. Voeding, mindset, slaap, beweging, ontspanning & rust en stressbeheersing zijn aspecten die hierbij van groot belang zijn. Zo gezond en energiek mogelijk zijn met als groot bijkomend voordeel het voorkomen van ziekten zou belangrijker moeten zijn dan geld verdienen aan ziekten. Dat is niet alleen beter voor jouw en mijn (geestelijke en lichamelijke) gezondheid en welzijn, maar ook ter voorkoming van  het steeds verder oplopen van de kosten voor zorg. Ziekte is een verdienmodel geworden en dat moet echt anders!

En natuurlijk moeten we ervoor zorgen dat mensen met een verhoogd risico op complicaties bij Covid-19 en welk ander virus dan ook, zo goed als mogelijk beschermd zijn tegen besmetting, zoals al jaren gebeurt.

Wie gaat dat betalen?

Wij, wie anders? Hier in Nederland hebben we een ongekend en onnodig ingewikkeld en onbegrijpelijk belastingstelsel en we betalen ons allemaal scheel aan allerlei soorten belastingen. Van onze zuur verdiende en nog zuurder betaalde belastingcenten wordt nu een heel groot deel besteed aan ‘Europa’ zoals dat zo mooi wordt genoemd. Zelf ben ik een enorm liefhebber van Europa, maar zeker niet van de Europese Unie…

Europa is geweldig als alle landen hun eigen cultuur, waarden en normen, (eet)gewoonten en alles wat een land een land maakt, (kunnen) blijven behouden. De Europese Unie wil eenheidsworst maken van individuele landen met één centrale aansturing vanuit Brussel. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de diversiteit in belangen van landen; voor een land als Portugal (aan zee) is visserij belangrijker dan voor een land als Polen (niet aan zee) om maar iets te noemen. Frankrijks wijn wordt nooit Duitslands worst en Spanjes paella wordt nooit Nederlands hutspot en dat hoeft ook helemaal niet, integendeel.

Ook dat is iets om rekening mee te houden bij je stemkeuze, zeker omdat de invloed, macht en controle vanuit de Europese Unie steeds groter worden, met alle nadelige gevolgen voor Nederland die daarbij horen. We zijn nu eenmaal een klein en eigenzinnig landje en we betalen nu al een veel te hoge prijs…

Europese Unie

Nederland is een van de rijkste landen in de Europese Unie en daarom betaalt Nederland veel meer dan de rest. Dat geld komt ergens vandaan; van jou, van mij en van onze pensioenfondsen waaraan we jarenlang heel veel geld betalen en die leger en leger raken, waardoor er voor ons zelf niets overblijft als we met pensioen zijn en door de bezuinigingen op onder andere onderwijs, politie en natuurlijk de zorg.

Nederland zou jaarlijks miljarden kunnen besparen door de EU te verlaten. Oftewel door een Nexit zouden we geld overhouden voor de voor Nederland ècht belangrijke zaken als de zorg. En ja, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor handel, ook na een Nexit. Kijk maar naar UK, dat valt na de Brexit ook niet om van ellende, integendeel.

Om te voorkomen dat dit artikel stiekem een boek wordt, noem ik hier slechts deze ene oplossing om meer geld vrij te maken voor zorg, onderwijs, politie, klimaat, milieu, dierenwelzijn en meer, maar er zijn er uiteraard meer. En neem alsjeblieft van me aan dat hier echt goed naar gekeken wordt door bovengemiddeld intelligente mensen.

Klimaat als verdienmodel zorgt voor te veel ongein

Ik maak hier ook nog even een uitstapje naar het Klimaatakkoord en de Klimaatwet, omdat ook deze info over klimaat superbelangrijk is om te weten bij het maken van je stemkeuze.

In de Nederlandse Klimaatwet is vastgelegd dat we in 2050 maar liefst 95% minder Co2 moeten uitstoten dan in 1990. Dat klinkt als een mooi en milieuvriendelijk doel, dat is het niet. Naast het feit dat al lang bekend is dat dit doel onhaalbaar is (!), is het ook veel te duur en helemaal niet milieu- en diervriendelijk! Klimaat, milieu- en dierenwelzijn zijn helaas pindakaas ook verworden tot lucratieve verdienmodellen. En echt jongens, toen ik hierachter kwam, ging ik helemaal naar de getverrederrie van zoveel onrecht; wat een corrupte ellende is ook klimaat geworden! Ook hierbij gaat het helemaal niet om duurzaamheid, klimaat-, milieu-, onze toekomst en de toekomst van onze (klein)kinderen, maar om geld en macht.

Hapsnap- en greenwash-oplossingen

Met bloedspoed worden hapsnap-oplossingen met windturbines, zonneparken en biomassacentrales als dè oplossing gezien en daadwerkelijk gerealiseerd. Deze termen worden verheerlijkt en gegreenwasht; termen als duurzame energie, windenergie, zonne-energie, stoken op hout en duurzaamheid klinken milieuvriendelijk, ze zijn het niet. Onze groenste en diervriendelijkste partij Partij voor de Dieren heeft bezwaren tegen het gebruik van alle drie en dat is niet voor niets… Ook heeft PvdD bezwaar tegen windmolenparken in zee (waarvoor grootser dan grootse plannen bestaan) , omdat ze het zeeleven en zeeklimaat teveel aantasten. Slecht voor het milieu en de (zee)dieren dus.  

Klimaat is meer dan Co2

Door ons hele land vol te stouwen met windmolens en giga velden met zonnepanelen en het bouwen van zeer milieuvervuilende biomassacentrales verlaag je alleen de Co2-uitstoot en verziek je het milieu en het dierenwelzijn meer en meer.

Bomen leven van Co2!

Realiseer je ook dat bomen en planten leven van CO2 en dat jij en ik Co2 gewoon uitademen. Bomen halen Co2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa. De zuurstof geven ze af aan de lucht. We zijn inmiddels zo gehersenspoeld dat we zijn gaan geloven dat Co2 een enorm schadelijk gif is wat vooral gereduceerd moet worden. Maar het is een feit; dat is het niet en zonder Co2 kunnen we helemaal niet leven…

Maatschappij van de angst

Afgelopen decennia is enorme angst gezaaid (en ja, dat gebeurt bewust) om ons massaal bang te maken voor klimaatverandering, opwarming van de aarde, Co2 en dergelijke. En stel je nou eens voor dat dat willens en wetens gebeurt om ons de stuipen op het lijf te jagen, zodat heel Nederland binnenkort vol staat met techniek, apparaten, zonneparken en biomassacentrales die ons niet alleen klauwen vol geld kosten, maar ook echt en aantoonbaar schadelijk zijn voor mens, dier en milieu?

Deze tabel met warmtecijfers van Nederland toont aan dat het klimaat hier in Nederland (en mondiaal) helemaal niet zo sterk is opgewarmd als wordt beweerd… Kijk maar eens naar deze tabel met de gemiddelde temperatuur in Nederland van 1706 tot nu en kijk bijvoorbeeld naar de jaren 1722, 1779, 1811,1834, 1868, 1934, 1949, 1959, 1978, 1989, 1996, 2000, 2010 en 2013. Dan zie je dat er slechts sprake is van een lichte stijging van de temperatuur. Volgens wetenschappers helemaal niets om je zorgen over te maken.

Bangmakerij

O ja, weet je nog dat we vroeger toen we klein waren bang waren voor dingen als zure regen, het gat in de ozonlaag, de neutronenbom en herinner je je dat we bang waren dat de Russen zouden komen? Allemaal ongefundeerde bangmakerij en van zure regen en de ozonlaag horen we nooit meer iets…

Inmiddels zijn deze termen vervangen door klimaat, opwarming van de aarde en Co2 en zijn de Russen vervangen door de Chinezen… Ik zeg hiermee trouwens niet dat we niet duurzaam moeten leven en goed moeten zorgen voor klimaat, mens, dier en milieu, maar dat kan echt anders!  En natuurlijk ga je zelf door met het verduurzamen van je leven, iedere stap is er een, hoe klein ie ook lijkt. Samen maken we het verschil!

Gas Bas!

Nieuwste angstterm voor de komende jaren (let maar op mijn woorden) is gas. We moeten van het gas af. Als enige land ter wereld, het is maar dat je het weet. En dat komt niet doordat wij zo slim zijn en de rest zo dom is… Geld en macht maken ons strakkies volledig afhankelijk zijn van zogenaamde duurzame elektriciteit waarvan nu al bekend is dat die duurzame variant maximaal 20% van ons verbruik kan gaan opleveren. En alleen als het waait (windturbines) of als de zon schijnt (zonneparken). Stroom wordt onbetaalbaar, ook dat is nu al bekend. En ook hier zijn veel milieuvriendelijker, diervriendelijker en betaalbaarder oplossingen.

En waarom toch die bloedspoed?

De bloedspoed waarmee we geconfronteerd worden met de gevolgen van de Klimaatwet hebben ook al niets te maken met het klimaat. Maar alles met geld,  macht en controle vanuit de EU. Overal om je heen zie je windmolens verschijnen. Wil je zelf zien hoe een windpark eruit ziet? Ga dan eens naar Wieringerwaard, je weet niet wat je ziet en hoort. Realiseer je dat windturbines veel geluids- en lichtoverlast geven, dat heel Nederland er zo gaat uitzien en dat grote internationale multinationals vaak eigenaar zijn van windmolens en mogelijk ook van de Nederlandse grond waarop ze staan. Er lopen inmiddels gerechtelijke procedures over grond, grondgebruik en wie welke rechten heeft. And remember honey;  it’s all about the money!

Meer weten over klimaat?

Bezoek dan de website klimaatgek.nl; deze website is fantastisch en ik ben de beheerder eindeloos dankbaar voor zijn artikelen. Veel info op de website is diepgaand, taai en best moeilijk, maar ook eerlijk, integer en verhelderend. Je vindt hier echt heel veel onafhankelijke, wetenschappelijk onderbouwde info die pijnlijk blootlegt dat ook klimaat en milieu verdienmodellen geworden zijn. Ga naar klimaatgek.nl en lees alles wat je interessant vindt!

Wat kies jij?

Hopelijk helpen onderstaande vragen jou verder bij het maken van je keuze op welke partij je binnenkort gaat stemmen. Ik schrijf hier bewust niet over wat VVD, CDA, PvdA en D’66 willen, want dat hebben we de afgelopen jaren ondervonden. Alle beloften die ze nu doen, zijn verkiezingspropaganda oftewel loze beloften. Anders hadden ze soortgelijke beloften afgelopen jaren wel waargemaakt, toch?

Ben ik tevreden over het huidige kabinet, ja of nee?
Ben  je niet tevreden over het huidige kabinet?

>> Stem op een partij buiten het partijkartel en zorg op die manier dat een partij buiten het kartel de grootste partij wordt, wat de kans op deelname in het kabinet vergroot.

Wil ik dat het huidige coronabeleid wordt voortgezet, ja of nee?
Wil je dat het huidige coronabeleid niet wordt voortgezet?

>> Er is maar 1 partij die het huidige coronabeleid wil stoppen; FvD.

Wil ik dat Nederland lid blijft van de EU met daaruit voortvloeiend steeds meer regels en controle en hogere belastingen om dat lidmaatschap te financieren, ja of nee?
Wil je dat Nederland (gedeeltelijk) uit de EU stapt, ja of nee?

>> Er zijn twee partijen die een Nexit willen; FvD en PVV.
>> Partijen als PvdD, Christen Unie en Groen Links willen bepaalde activiteiten wel en andere niet binnen de EU. Zo wil Groen Links dat ‘de EU-landen vaker samen optrekken in de buitenlandse politiek’ (bron; website Groen Links), Christen Unie wil dat de begroting omlaag gaat en PvdD wil meer diergericht beleid in de EU. In mijn optiek is dit soort ideeën vooral ideologisch. De EU zal hiervoor zeker niet zwichten en dergelijke ideeën zullen hoe dan ook niet tot uitvoer worden gebracht.

Wil ik dat meer geld besteed wordt aan zorg, onderwijs en politie, ja of nee?
Wil je dat er meer geld besteed wordt aan zorg, onderwijs en politie?

>> Het huidige kabinet en die van de afgelopen 40 jaar, hebben laten zien dit wel te beloven, maar niet te doen. Een maand voor de verkiezingen, komt VVD nu opnieuw met de belofte miljarden te investeren in onderwijs. Een maand voor de verkiezingen! Hypocriet, omdat nou net dit kabinetsbeleid de strop rond de hals van veel studenten heeft aangetrokken door het afschaffen van studiebeurzen. Mooie beloften zijn de afgelopen jaren talloze keren gedaan, net als de beloften aan de zorg en politie. Als je zeker wilt zijn dat dergelijke beloften een kans maken komende jaren daadwerkelijk doorgevoerd te worden, kies dan een partij buiten het partijkartel. Waarom zouden de partijen in het kartel (VVD, CDA, PvdA en D’66) zich nu wel aan hun beloften houden?

Wil ik dat er een einde komt aan de heerschappij door grote (internationale) multinationals die in Nederland zeggenschap hebben, ja of nee?
Wil je dat er een einde komt aan de invloed van en macht vanuit grote multinationals?

>> Kies een partij buiten het partijkartel. Het huidige kabinet van VVD, CDA en D’66 heeft juist mogelijkheden gecreëerd voor grote multinationals met tot gevolg de komst van enorme windmolenparken in eigendom van buitenlandse investeerders als Vattenfall die vaak ook bepalen wat er met onze grond gebeurt.

Wil ik een klimaatbeleid dat milieu-, dier-, en mensvriendelijk is, betaalbaar blijft en waar het echt draait om onze toekomst en die van onze (klein)kinderen, ja of nee?
Wil je dat er een einde komt aan klimaat als verdienmodel van grote investeerders?

>> Kies een partij buiten het partijkartel van VVD, CDA, PvdA, D’66, SGP en Groen Links. Dat is onze enige kans op een klimaatbeleid zonder dubbele agenda! Sluit ook partijen die als ‘niet groen’ gezien worden niet uit, maar verdiep je in hun standpunten. FvD heeft bijvoorbeeld klimaatstandpunten die overeenkomen met die zoals klimaatexperts en wetenschappers ze ook zien en onderschrijven.

Demonisering

Realiseer je dat met name Thierry Baudet & FvD momenteel te maken hebben met demonisering; het bewust in een kwaad daglicht stellen om potentiële kiezers af te schrikken op FvD te stemmen. FvD is voor aankomende verkiezingen de grootste bedreiging voor het partijkartel, daarom gebeurt dit. Door FvD bijvoorbeeld als ‘minst groene’ of ‘niet klimaatgerichte’ partij neer te zetten, gaan tegenstanders van FvD (medestanders van het partijkartel)  ervan uit dat jij die info klakkeloos aanneemt als ‘waarheid’. Thierry Baudet heeft een goed onderbouwd boek geschreven, waarin hij de standpunten van FvD helder uiteenzet, een aanrader! 

Jouw stem telt!
Wat een verhaal is dit blog weer geworden hè? Ik hoop je hiermee duidelijkheid te geven over dingen waar je misschien niet zo snel over nadenkt bij het maken van je stemkeuze, maar die van groot belang zijn, ook voor jouw toekomst.

Ik hoop ook dat ik hiermee duidelijk heb gemaakt dat het enorm belangrijk is om te gaan stemmen. Juist dit jaar. Juist nu. En ja, jouw stem maakt echt verschilt, ongeacht voor welke partij jij kiest. En hoe de verkiezingsuitslag ook uitpakt, een ding is zeker; Jouw stem telt!

Meer lezen?