Wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk…

Wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk…

door | Lifestyle

Hoe denk jij over jezelf en je leven? Positief of negatief, opbouwend of juist neerbuigend? Denk je dat je slaagt of dat je faalt? Dat je geluk verdient of verdriet? Wat je ook denkt, jij hebt altijd gelijk!

Hoe denk jij over jezelf?

Hoe we over onszelf denken heeft grote invloed op ons leven. Denk jij vooral negatief over jezelf? Dan zal je leven er in de regel negatiever, somberder en minder vrolijk uitzien dan wanneer je positief over jezelf denkt. Denk jij vooral positief over jezelf? Dan zal je leven er in de regel stukken vrolijker, gezelliger en positiever uitzien dan dan waneer je vooral negatief over jezelf denkt.

Hieronder heb ik een aantal gedachten voor je op een rijtje gezet. Zeven destructieve (negatieve) gedachten over jezelf die je belemmeren en beperken in alles wat je doet. En zeven constructieve (positieve) gedachten over jezelf die je stimuleren en motiveren om het beste uit jezelf en je leven te halen. Ik denk dat vrijwel iedereen zowel positieve als negatieve voorbeelden herkent.

Destructieve gedachten

* Ik kan toch nooit iets goed doen.
* Ik kan het niet.
* Het lukt me nooit.
* Zie je wel, bij mij mislukt altijd alles.
* Ik ben niets waard.
* Het heeft geen zin mezelf te ontplooien, met mij wordt het toch nooit wat.
* Ik ben waardeloos.

Constructieve gedachten

* Natuurlijk kan ik het.
* Ik kan het en ik doe het ook.
* Ik ben net zoveel waard als ieder ander.
* Ook al kost het soms moeite, het lukt me zeker.
* Ik ben helemaal goed zoals ik ben.
* Ik investeer in mezelf en dat ben ik helemaal waard.
* Ik ontwikkel mezelf en dat is hartstikke zinvol, omdat ik daardoor altijd de mooiste versie van mezelf ben.

Je hebt altijd geljk!

Het gekke, rare en vreemde, maar toch ook zo logische, voorspelbare en erg fijne aan dergelijke gedachten is, dat je altijd gelijk hebt… Als je denkt dat alles in je leven mislukt, dan gebeurt dat ook. Als je denkt dat alles in je leven lukt, dan gebeurt juist dat. Heb jij de overtuiging dat je iets niet kunt, gegarandeerd dat je het niet kunt. Ben je overtuigd dat het jou wel lukt? Dan weet ik zeker dat het je inderdaad lukt. Raar fenomeen, dat mindset. Eén ding is zeker; wat en hoe je ook over jezelf denkt; jij hebt altijd gelijk!

  

Meer blogartikelen over mindset

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!