Wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk…

Wat je ook denkt, je hebt altijd gelijk…

door | Mind

Hoe denk jij over jezelf en je leven? Positief of negatief, opbouwend of juist neerbuigend? Denk je dat je slaagt of dat je faalt? Dat je geluk verdient of verdriet? Wat je ook denkt, jij hebt altijd gelijk!

Hoe denk jij over jezelf?

Hoe we over onszelf denken heeft grote invloed op ons leven. Denk jij vooral negatief over jezelf? Dan zal je leven er in de regel negatiever, somberder en minder vrolijk uitzien dan wanneer je positief over jezelf denkt. Denk jij vooral positief over jezelf? Dan zal je leven er in de regel stukken vrolijker, gezelliger en positiever uitzien dan dan waneer je vooral negatief over jezelf denkt.

Hieronder heb ik een aantal gedachten voor je op een rijtje gezet. Zeven destructieve (negatieve) gedachten over jezelf die je belemmeren en beperken in alles wat je doet. En zeven constructieve (positieve) gedachten over jezelf die je stimuleren en motiveren om het beste uit jezelf en je leven te halen. Ik denk dat vrijwel iedereen zowel positieve als negatieve voorbeelden herkent.

Destructieve gedachten

* Ik kan toch nooit iets goed doen.
* Ik kan het niet.
* Het lukt me nooit.
* Zie je wel, bij mij mislukt altijd alles.
* Ik ben niets waard.
* Het heeft geen zin mezelf te ontplooien, met mij wordt het toch nooit wat.
* Ik ben waardeloos.

Constructieve gedachten

* Natuurlijk kan ik het.
* Ik kan het en ik doe het ook.
* Ik ben net zoveel waard als ieder ander.
* Ook al kost het soms moeite, het lukt me zeker.
* Ik ben helemaal goed zoals ik ben.
* Ik investeer in mezelf en dat ben ik helemaal waard.
* Ik ontwikkel mezelf en dat is hartstikke zinvol, omdat ik daardoor altijd de mooiste versie van mezelf ben.

Je hebt altijd geljk!

Het gekke, rare en vreemde, maar toch ook zo logische, voorspelbare en erg fijne aan dergelijke gedachten is, dat je altijd gelijk hebt… Als je denkt dat alles in je leven mislukt, dan gebeurt dat ook. Als je denkt dat alles in je leven lukt, dan gebeurt juist dat. Heb jij de overtuiging dat je iets niet kunt, gegarandeerd dat je het niet kunt. Ben je overtuigd dat het jou wel lukt? Dan weet ik zeker dat het je inderdaad lukt. Raar fenomeen, dat mindset. Eén ding is zeker; wat en hoe je ook over jezelf denkt; jij hebt altijd gelijk!

Positieve mindset ontwikkelen?

Gelukkig is het mogelijk je mindset te veranderen door het beïnvloeden en sturen van je gedachten en emoties, waardoor je je gedrag in (voor jou) positieve zin verandert. Hoe je dat doet, leer je in alle online cursussen, maar het diepst ga ik op die materie in in de online cursus Leef postief. Je kunt de eerste les van deze cursus nu gratis volgen, meld je onderaan deze pagina aan.

Wat houdt je tegen?

Door het volgen van een online cursus voel je je gelukkiger, energieker en positiever. Gegarandeerd! Dus… wat houdt jou nu nog tegen? Meld je hier aan voor de online cursus leef positief of kies hier een andere leuke. 

 

Meer blogartikelen over mindset

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!