Weekmenu 24 – 2020

Weekmenu 24 – 2020

door | Glutenvrij, Weekmenu

Het weekmenu is terug! Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Als dat geen lekker begin van je weekend is!

Het leven is te kort…

Om niet lekker te eten! Superleuk dat het weekmenu in de smaak lijkt te vallen en door heel veel mensen bekeken wordt, dankjewel daarvoor! Voor mij en eigenlijk moet ik zeggen ons, want Martin is ook zo’n eetgekkie, is het geen enkel probleem om iedere dag opnieuw iets lekkers (en vaak gezonds) te bedenken om te eten. Onze inspiratie halen we overal en nergens vandaan, maar meestal uit andere culturen en landen.

Zoveel lekkere recepten

Voor ons is het eerder een probleem om al die lekkere gerechten die we maken, in te plannen op onze blogs. We zouden iedere dag nieuwe recepten kunnen plaatsen, maar doen dat niet, omdat we ook andere interesses hebben en omdat het heel veel tijd kost om naast het ontwikkelen van een recept en het koken daarvan, foto’s te maken, te bewerken en met name verkleinen, uploaden en een blog te maken. Maar volop inspiratie hier dus!

Lussss ik nieeeeee

Vind je een gerecht lekker? Laat het me vooral weten! Dat kan op Facebook en kijk vooral ook op Pinterest voor nog meer inspiratie en je kunt een e-mail sturen naar info@jolandatoet.nl. Vind je een gerecht niet zo lekker? Dikke prima, maar hou het lekker voor je! Het valt mij op dat we in een echte zeikcultuur leven, waarin mensen ongevraagd en ongewenst (!) hun mening willen geven. Maar echt geloof me, het is voor niemand boeiend dat jij geen bloemkool, rabarber of banaan lust. Bovendien kan de maker van een recept er helemaal niets mee.

Niet zo zeuren!

Realiseer je dat iedereen die recepten plaatst op internet hier heel veel tijd, energie en moeite insteekt en dat jij als lezer deze recepten zomaar gratis kunt en mag gebruiken. Als je iets niet lust, maak en eet je het gewoon niet, punt uit. Heb je toch de dringende behoefte om te zeuren? Zorg dat je een leven krijgt, dan verdwijnt die behoefte vanzelf.  Leuke, positieve reacties, feedback en tips zijn natuurlijk hartstikke welkom!

 

Maandag, geen vlees of vis

Paprika’s gevuld met champignonrisotto

Deze met champignonrisotto gevulde paprika’s zijn geweldig! Dit is echte good mood food; eten waar je blij van wordt. Je darmen trouwens ook, want deze paprika’s zijn niet alleen lekker, maar ook gezond.

Dinsdag, geen vlees of vis

Surinaamse pindasoep met lekker veel groenten

Als je deze week 1 nieuw recept maakt; maak dan dit! Want oooooo jongens, wat is dit een lekker soepie! Het is niet vegetarisch, omdat er trassie inzit, garnalenpasta. Er zit geen vlees of v is in deze soep.

Woensdag, vegan

Rabarbercompote

Het is rabarbertijd! Rabarber, ik vind het heerlijk. Maar… alleen met veel suiker. En dus gooi ik er zelf stiekem een extra schep suiker in. Ik eet het meetstal in de kwark, lekker met zelfgemaakte granola. Maar ‘gewoon zo’ zonder iets is ook heerlijk. Dat wordt weer smullen!

Donderdag, lunchtip, vegetarisch

Salade met parpika, mango, mozzarella en een pepertje

Mijn favoriete salade van dit moment! En dat rode pepertje zorgt voor een klein, maar fijn pitje. Niet te veel, niet te weinig, maar precies goed. Heerlijk in combinatie met rijpe mango waarvan het sap over je kin stroomt, de romig zachte mozzarella, de specifieke smaak van rode paprika en de ‘groene’ smaak van sla. En de pijnboompitjes maken het helemaal af!

Vrijdag, kip

Homemade kipshoarma met Libanees platbrood

Jabbedabbadoebie, wat een heerlijk begin van je weekend! Deze kipshoarma is hemels. Lekker met knoflooksaus en, als je glutenvrij eet (net als ik) een glutenvrije wrap. Een prima glutenvrije vervanger voor Libanees platbrood.

Zaterdag, lunchtip, vegan

Glutenvrije vegan loempiaatjes

Ook lekker als je wel gluten eet. En jawel, ook lekker als je graag vlees of vis eet. Deze loempiaatjes zijn altijd lekker. En dat ze gezond zijn, is leuk meegenomen. Live life to the max!

Zondag, vegan

Geroosterde auberginecurry met tomaat en kokos

Indiaas eten, ik word er blij van! Zeker deze romige auberginecurry met kokosmelk. Net als veel Indiase recepten bevat dit recept veel (gedroogde) kruiden. Laat je daardoor vooral niet afschrikken, het recept is eenvoudig te maken. En als je deze kruiden 1 keer koopt, kun je zelf heel veel verschillende kruidenmengsels maken. En geloof me, als je dat eenmaal doet, wil je nooit meer anders!

Lekker en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!