Weekmenu 27 – 2020

Weekmenu 27 – 2020

door | Glutenvrij, Weekmenu

Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Veel kijk,- kook,- en eetplezier!

Welke pasta is het gezondst?

Eet je glutenvrij?
Dan is (biologische) boekweitpasta een supergezonde keuze. Let op dat je pasta 100% boekweit bevat en geen tarwe! Ook gezond zijn pasta’s gemaakt van linzen, spliterwten of kikkererwten.

Eet je gluten?
Kies dan voor (biologische) speltpasta, roggepasta of volkorenpasta. En glutenvrije boekweitpasta is ook een prima en gezonde keuze als je wel gluten eet. Tegenwoordig zit in zo onvoorstelbaar veel producten gluten, dat het goed voor je darmflora (en gezondheid) is als je ook producten kiest die (van nature) glutenvrij zijn. 

Maandag, geen vlees of vis

Pasta Parmigiana

Je zou het niet zeggen als je de foto ziet, maar deze pasta is supergezond. En natuurlijk lekker, anders zou ik het recept niet met je delen. In dit recept gebruik ik (glutenvrije) boekweitpasta en die smaakt echt anders dan ‘gewone’ (glutenvrije). Lekker met een salade met tomaat en rode ui!

Dinsdag, geen vlees en vis

Rode bietensalade met walnoot en feta

Deze oersimpele en megalekkere salade zet je in no time op tafel. Lekker op een warme zomerdag met gebakken aardappeltjes.

Woensdag, vegetarisch

Omurice; Japanse groente-omelet gevuld met rijst

Aaaah, dit is zo’n te leuk gerecht! De grote favoriet van Japanse kinderen, naar het schijnt. En ik begrijp dat. Een groente-omelet met gebakken rijst en ketchup, wie wil het niet? Niet alleen lekker voor kinderen! O ja, eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije sojasaus, dat staat niet expliciet in het recept, maar dat doe je natuurlijk wel.

Donderdag, vegan

Tomaten-courgettesoep

Omdat ie zo lekker en stiekem heel gezond is.

Vrijdag, vis

Pokebowl met mango en gerookte zalm

De grote favoriet hier op warme zomerdagen. En dan heel lang buiten zitten!

Zaterdag, vis

Turkse garnalen met groenten en kaas

Dit is echte good mood food; heb je een pestbui? Eet dit en je bent instant weer vrolijk, blij en gelukkig. Enne garnalen met kaas bljikt een geweldige combinatie!

Zondag, geen vlees en vis

Spaghetti met citroenroomsaus

Omdat het zo lekker is. Simpel, snel, gezond en goddelijk. Als je deze week één nieuw reecept maakt, maak dan dit!

Lekker en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!