Weekmenu 28 – 2020

Weekmenu 28 – 2020

door | Glutenvrij, Weekmenu

Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Veel kijk,- kook,- en eetplezier!

Vakantie-eten

Veel mensen hebben (bijna) vakantie in het misschien wel gekste, raarste en vreemdste jaar van hun leven. En of je nou wel of niet op vakantie gaat, thuis blijft of naar de camping gaat, naar het buitenland afreist of je vakantieplannen uitstelt, je kunt altijd en overal zorgen voor een echt vakantiegevoel. Omdat het zo leuk is, fijn, ontspannen, chill en zomers. En daar hoort natuurlijk vakantie-eten bij. Daarom deze week heel veel fijne recepten voor een echt zomers vakantiegevoel, waar je ook bent. Geniet van je vakantie!

Maandag, dagje Griekenland

Inktvisringen

En natuurlijk zijn ze glutenvrij! Met deze geweldig lekkere inktvisringen die echt heel makkelijk om te maken zijn, ben ik gelijk weer even terug in Griekenland. Het ultieme vakantie-eten!

Dinsdag, dagje Frankrijk

Galettes met Munsterkaas

Vandaag waan ik me in Frankrijk met deze galettes met Munsterkaas. En die Munsterkaas heeft een nogal stevige geur, oftewel hij meurt je (camping)koelkast uit. Zodra je em opeet en dus weghaalt uit je koelkast, is de geur ook weg. Munsterkaas smaakt pittig, maar smaakt echt stukken milder dan ie ruikt.

Woensdag, dagje Italië

Garnalen in romige Toscaanse knoflooksaus

Italië mag natuurlijk niet ontbreken in deze vakantie-eet-feestweek! Dussss daar komt ieeeeee het recept voor garnalen in romige Toscaanse knoflooksaus. Lekker met spaghetti of gebakken aardappeltjes.

Donderdag, dagje Suriname

Surinaamse pindasoep

En hupsakee, vandaag vliegen we naar de andere kant van de wereld! En geloof me, deze Surinaamse pindasoep is dat helemaal waard. Of maak em in je eigen (tijdelijke) keuken, lekker is ie in ieder geval!

Vrijdag, dagje Libanon

Geroosterde bloemkool met tahinsaus en gekaramelliseerde uien

Libanon is misschien een land waar je niet zo snel komt. Nou vandaag wel, hoe leuk is dat? Deze Libanese bloemkool is verrukkelijk! Eet er een grote salade bij met veel tomaat, komkommer en rode ui, of hummus of allebei of Turks brood (als je niet glutenvrij eet) of een glutenvrije wrap.

Zaterdag, dagje Engeland

Fish & chips

England, here we come! O yeaaaaah, natuurlijk met èchte fish & chips! En natuurlijk glutenvrij en heej glutenvrije eetvrienden, deze fish is echt goed al zeg ik het zelf. Kinderen smullen hiervan. Leve de vakantieeeeee!

Zondag, dagje lekker thuis

Haring!

Nederlandser dan dit wordt het niet; haring! Met of zonder uitjes en zuur, wat jij  lekker vindt. Ik heb geen recept voor je, wel de redenen waarom iedereen haring zou moeten eten. Eet je glutenvrij? Eet dan haring! In de link hierboven lees je waarom. 

Lekker en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!