Weekmenu 29 – 2020

Weekmenu 29 – 2020

door | Glutenvrij, Weekmenu

Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Veel kijk,- kook,- en eetplezier!

Vakantie-eten

Het vakantieweekmenu van vorige week is me zo goed bevallen en jou hopelijk ook, dat ik er deze week gewoon nog eentje doe. Leve het leven en leve de vakantie!

Maandag, dagje USA

Sticky chicken

Als je deze chicken wings één keer geproefd hebt, weet je precies waarom…

Dinsdag, dagje Azië

Noedels met lente-ui

Vandaag gaan we niet naar een land, maar naar een heel continent! Mijn favoriete continent om rond te reizen en ik was er ontelbare keren. Vanwege de mensen, culturen, religies en vooral vanwege het fantastische eten. Deze snelle, makkelijke, goedkope en vooral lekkere glutenvrije noedels zijn een echt blijvertje!

Woensdag, dagje Griekenland

Garnalen met tomaat en feta uit de oven

Mijn favoriete Europese vakantieland en grote liefde; Griekenland! Staat dit jaar, net als vorig jaar, helaas niet op de planning. Om het gemis te compenseren eten we lekker vaak Grieks, zoals deze verrukkelijke garnalen met feta uit de oven die me onmiddellijk terugbrengen.

Donderdag, dagje Suriname

Roti kip met kousenband en ei

Suriname, wat zou ik er graag eens naar toe gaan! Tot die tijd eten wij zeer regelmatig Surinaams. Mijn grote favoriet is pom, maar dat hebben we nog nooit zelf gemaakt. Op de tweede plaats; roti! En voor mij moet die met kip, kousenband en ei zijn en natuurlijk met rotiplaten (die je kunt vervangen door glutenvrije wraps). Nyan switi!

Vrijdag, dagje Italië

Gebakken gnocchi met Parmezaanse kaas

De eenvoudigste gerechten zijn de allerlekkerste; daarvan is deze gebakken gnocchi het bewijs. Boter, kaas en gnocchi, meer heeft een mens niet nodig!

Zaterdag, dagje Thailand

Thaise viskoekjes

Deze Thaise viskoekjes mogen niet ontbreken in het vakantieweekmenu. Want o, o, o, wat zijn ze lekker. Waarschuwing! Kinderen ♥ deze viskoekjes! Je kunt ze met (gebakken) rijst eten, maar je kunt er natuurlijk ook frietjes bij bakken.

Zondag, dagje Schotland

Scotch egg

Oftewel gehaktbal met ei. Zooooo lekker! En ach ja, Schotland. Het is pas een jaar geleden dat ik er voor het eerst was, het lijkt veel langer geleden. Schotland staat dan ook bovenaan mijn verlanglijst voor reizen in 2021! De foto bovenaan dit weekmenu nam ik in Schotland.

Lekker en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!