Weekmenu 30 – 2020

Weekmenu 30 – 2020

door | Weekmenu

Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Veel kijk,- kook,- en eetplezier!

Vakantie-eten

Drie keer is scheepsrecht; dus voor de derde (en laatste) keer een vakantieweekmenu. Omdat het zo leuk is!

Maandag, dagje Nederland

Toast met makreelsalade met rode ui en augurk

Lekker, makkelijk en supersnel om na een mooie zomerdag bij een knetterend houtvuurtje op te eten.

Dinsdag, dagje Indonesië

Gebakken kip in zoete ketjapsaus met basmatirijst en komkommernamul.

Ooooooowwww, deze kip! Is goddelijk! Echt waar, hij geeft je vleugels! 

Woensdag, dagje Italië

Spaghetti met citroen-roomsaus

Citroenen en Italië zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als het om echt lekkere, supercitroenen gaat. Koop eens een keer citroenen bij Ekoplaza en maak dit gerecht. Je wil nooit meer anders!

Donderdag, dagje Griekenland

Bifteki gevuld met feta met Griekse salade

Grieks, Griekser, Griekst. Griekser dan dit wordt het niet! Kali Orexi!

Vrijdag, dagje Mexico

Nachochips met chorizo, paprika en kaas

Eigenlijk, heel eigenlijk is dit natuurlijk geen maaltijd. Maar heel soms, wèl! Om de vakantie te vieren, de zomer, of gewoon het leven, dat kan natuurlijk ook. Oleee!

Zaterdag, dagje Hollands welvaren

Kaasplank zoals jij em lekker vindt

In het weekmenu van een echt Hollandse kaaskop mag een kaasplank niet ontbreken. Maar dan zoals jij em lekker vindt. Met deze tips stel je snel je favoriete kaasplank samen.

Zondag, dagje Suriname

Surinaamse bami met kip en atjar ketimoen

Een van mijn persoonlijke favorieten; Surinaamse bami! Ja, ik hou van Surinaams! Surinaamse bami maak je met… spaghetti enne als je glutenvrij eet, kies je natuurlijk (net als ik) glutenvrije spaghetti. Die van Lidl is uitermate geschikt om Surinaamse bami mee te maken. Dat wordt weer smullen!

Lekker en gezond!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!