Weekmenu 33 – 2020

Weekmenu 33 – 2020

door | Weekmenu

Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Veel kijk,- kook,- en eetplezier!

 

Gezonde vetten

Gezonde vetten zijn hartstikke belangrijk voor een goede gezondheid. Maar waar zitten die gezonde vetten eigenlijk in? En waarom zijn ze belangrijk voor je gezondheid? Hieronder lees je meer, doe er je voordeel mee!

 Voedingsmiddelen met gezonde vetten

– Vette vis zoals haring, zalm, makreel.
– Noten.
– Avocado’s.
– Roomboter.
– Kokosolie.
– Olijfolie.
– Chiazaad.
– Pompoen- en zonnebloempitten.
– Lijnzaad.

Gezonde vetten hebben veel gezondheidsvoordelen zoals deze

– Gezonde darmwerking en darmflora.
– Betere spijsvertering.
– Gezonde hersenfunctie.
– Verhoogde weerstand tegen infecties, schimmels en virussen.
– Betere vetverbranding.
– Goede werking van de schildklier.
– Verhoogde aanmaak van goed cholestorol (HDL).
– Verhogen je geluksgevoel en verminderen/voorkomen depressieve gevoelens.

 

Maandag, geen vlees en vis

Spaghetti met citroen-roomsaus

Deze spaghetti met citroen-roomsaus is goddelijk en lekker snel op zwoele zomeravonden. Ik krijg hier direct een vakantiegevoel van!

Dinsdag, vis

Salade met avocado, gerookte zalm en rivierkreeftjes

Deze salade zit bommetjevol gezonde vetten, zie mijn toelichting hierop hierboven. Dit is mijn favoriete eten als ik terugkom uit het buitenland waar ik meestal en eigenlijk altijd, minder gezond eet dan thuis. Heerlijk om dan deze salade te eten die niet alleen gezond is voor je lichaam, maar ook voor je geest!

 

Woensdag, kip

Snijbonen in ciitroenboter met sticky chicken.

Snijbonen met kip, heerlijk! Je kunt hier gebakken of gekookte krieljtes bij eten, wij doen dat dit keer niet.

 

Donderdag, vegan

Noedels met lente-ui

Zo simpel, zo betaalbaar en zo lekker, een echte aanrader!

Vrijdag, kip

Kipshaorma met Libanees platbrood

Zelf shoarma kruiden en maken is echt veel lekkerder dan kant-en-klare uit de supermarkt. Deze shoarma, gemaakt met kip, is heerlijk met Libanees platbrood of als je, net als ik, glutenvrij eet, met een glutenvrije wrap. Echt eten om je weekend feestelijk mee te beginnen!

Zaterdag, vegan

Geroosterde paprikasoep, de allerlekkerste ooit

En de allerlekkerste is ie zeker, deze soep die je maakt met geroosterde paprika’s. Ik maak altijd lekker veel, ook voor de volgende dag als lunch, heerlijk!

Zondag, schelpdieren

Thaise mosselen

Dat ik ze ooit echt niet lustte, kan ik me nu niet meer voorstellen. Ook in Frankrijk at ik heerlijke mosselen. Deze Thaise zijn mijn favoriete thuis, lekker romig en zacht door door de kokosmelk. Serveer met supersnelle knoflooksaus!

Lekker en gezond!

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!