Weekmenu 34 – 2020

Weekmenu 34 – 2020

door | Weekmenu

Iedere vrijdag krijg je een weekmenu van me met leuke, makkelijke, gezonde en iets minder gezonde, maar altijd lekkere glutenvrije suggesties voor ontbijt, lunch, diner en/of dessert. Veel kijk,- kook,- en eetplezier!

 

Tomatensoep; verse tomaten ja of nee?

Ja, natuurlijk!
Maar alleen als ze echt lekker en betaalbaar zijn. Soep van bleke waterbommetjes smaakt naar bleke waterbommetjes, oftewel naar water. Echt lekkere tomatensoep maak je alleen met echt lekkere smaaktomaten. Anders gebruik je tomaten uit blik, bij voorkeur van het merk Mutti of biologische van Ekoplaza. Deze merken garanderen dat bij de tomatenpluk geen sprake is van uitbuiting van medewerkers en dan smaakt je soepje echt nog lekkerder.

Nee, natuurlijk niet!
Je gaat geen 20 euro uitgeven voor het maken van een pan tomatensoep. Zijn verse tomaten te duur naar je zin? Gebruik bliktomaten. En nee, dat is niet hetzelfde als kant-en-klare soep met allerlei vreemde toevoegingen, verzadigd vet en veel te veel zout.

Maandag, geen vlees en vis

Paprika’s gevuld met champignon-risotto

Beetje depri, niet lekker in je vel? Maak deze paprika’s en je voelt je stukken beter en vrolijker. Dit is good mood food op z’n best!

Dinsdag, vegan

Tjap Tjoy met basmatirijst

Deze tjap tjoy is veel lekkerder dan die van de Chinees. En ja hoor, hier mag best sambal bij!

Woensdag, vegan

Glutenvrije vegan loempiaatjes

Supergezond, superleuk, superleker en dit wordt altijd super knoeien. Zo leuk kan eten zijn! Eet je met kinderen? Laat ze lekekr zelf hun eigen loempiaatjes vullen en vouwen. Het maakt voor de voedingswaarde echt geen bal uit of dat netjes gebeurt of niet. Life is what you make it!

 

Donderdag, vegan

Cherrytomatensoep

Moeder wat maak je een herrie, zit je soms weer aan de sherry? Een songtekst uit naar ik vermoed de jaren 70, misschien ken je dit liedje wel. Ik maak het 2020-proof; O, o, wat maak je een herrie, zit je soms weer aan de cherry? En dan wel aan deze superlekkere cherrytomstensoep zonder balletjes, maar met smaak!

Vrijdag, garnalen

Salade met zwarte rijst, garnalen en mango

Zo lekker deze salade en zwarte rijst is hartstikke gezond!

Zaterdag, kip

Krokante kip in sinaasappelsaus met gegrilde asperges en basmatirijst.

Voor een ultiem geluksgevoel eet je deze kip. Als ik er maar aan denk, loopt het water me in de mond, zo lekker! 

Zondag, vlees & vis

Spaanse paella met chorizo, bacon en zeevruchten

Ja, ik weet het; deze paella is over de top gevuld met chorizo, bacon en zeevruchten. En juist dat maakt em zo lekker. Koop en gebruik de beste ingrediënten die je je kunt veroorloven en vooral; geniet!

Lekker en gezond!

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!