Weekmenu 36 – 2020

Weekmenu 36 – 2020

door | Weekmenu

Voor de meeste mensen en kinderen is de vakantie weer voorbij. Terug naar het nieuwe normaal dus, wat dat ook moge inhouden. Eén ding is hoe dan ook een heel goed idee om nu te doen; groente eten! Om je weerstand een oppepper te geven en enge ziekmakende bacteriën en weerzinwekkende indringers buiten je lichaam en deur te houden!

Tip van de week

Verborgen groenten

In het algemeen gesteld zouden we veel meer groenten moeten eten, denk aan minimaal een pond per dag, meer mag… Vanwege gezond, vezels (!), goed voor je darmen, je hersenen en je geluksgevoel (!) en het feit dat groenten nu eenmaal stukken milieuvriendelijker zijn dan vlees is mooi meegenomen, toch? De ideale manier om ongemerkt en stiekem groente te verstoppen in eten, is door groente te verwerken in soepen, sauzen, stoofschotels en smoothie(bowls). Deze week extra veel recepten met verborgen groente!

Maandag, geen vlees en vis

Rijst met linzen en gekaramelliseerde uien

Dit is Mujadara, het komt (oorspronkelijke) uit Libanon en het is superlekker! Eet er een grote salade bij, bijvoorbeeld deze met verschillende soorten groente of een salade van fijngesneden tomaat en komkommer, ook lekker!

Dinsdag, geen vlees en vis

Gebakken gnocchi met Parmezaanse kaas met gegrilde groene asperges

Het lijkt wel een feestje! Nou ja, iedere dag een feestje zeg ik altijd maar. En dat is dit zeker. Als je niet zo van gekookte gnocchi houdt vanwege te papperig, probeer dan deze gebakken gnocchi.; heel simpel en niet al teveel toeters en bellen. Eet er gegrilde groene asperges en een lekkere salade met tomaat en rode uit, mjammie! O ja, groene asperges zijn ook bevroreren te koop, ik heb altijd diepvriesasperges in huis, makkelijk en handig!

Woensdag, geen vlees en vis

Mexicaanse bonenschotel met lekker veel groente

Nu de herfst langzaam, maar zeker nadert wordt het weer tijd voor hartverwarmend voedsel. Deze bonenschotel verwamrt je hart niet alleen, hij verovert ook vele harten. Je bent dus gewaarschuwd!

 

Donderdag, geen vlees en vis

Groenteschotel met ei

Dit is Turkse menemen; een groenteschotel met ei. Voor mijs is dit ultiem good mood food. Voor de dieren ook trouwens, er zit geen dier in! Wil je superlekker, verantwoord en gezond eten? Dan is dit jouw receppie! O ja, ik ben glutenintolerant en eet er dus geen brood bij, maar een glutenvrije wrap. En een schepje knoflookyoghurt. En rauwkost. 

Vrijdag, geen vlees en vis

Broccoli-kerriesoep om van te watertanden

Deze broccolisoep is hemels! Groot voordeel voor veel mensen; je proeft de broccoli bijna niet! Lekker met Surinaamse kerrie, te koop bij de toko. Het wordt weer (iets) kouder en dan komt deze soep hier gelijk weer op tafel!

Zaterdag, brunchtip

Smoothiebowl met aardbeien en blauwe bessen

Deze is zoooo lekker! En nog gezond ook, eet het en je weet het!

Zondag, brunchtip

Ei met zalmeitjes met een vitaminebommetje in een glas

Wat een heerlijk begin van de dag met een gekookt eitje met zalmeitjes en zo’n verrukkelijk gezond sapje! En dan heerlijk lui, lang en loom genieten en nagenieten, het is zondag!

Lekker en gezond!

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!