Weekmenu 37 – 2020

Weekmenu 37 – 2020

door | Weekmenu

Hier is je weekmenu! En ook deze week heb ik weer veel verschillende lekkere en gezonde glutenvrije recepten voor je verzameld. Mooie, nieuwe eetweek!

 

Tip van de week

Eet jezelf gelukkig!

Heel veel mensen zijn het spoor volledig bijster wat nou gezonde voeding is en wat niet. Logisch, want o, o, o, jongens, wat een bende van ellende in onze voedingsmiddelenindustrie. Afgelopen weken, maanden en jaren deed ik enorm veel onderzoek naar voedingsonderzoek en voeding en schreef ik het e-book Eet jezelf gelukkig! Met heel veel uitleg, voorbeelden, ook gekke, rare en zeer verontrustende en hoe je jezelf gelukkig kunt maken door het eten van de voor jou juiste voeding. Meer info en bestellen kan hier.

Maandag, geen vlees en vis

Bietensalade met walnoten en feta

Ach wat is deze salade toch lekker! Door de feta en walnoten vult ie ook goed! Ook lekker met zacht romige geitenkaas of in reepjes gesneden geitenkaas.

Dinsdag, geen vlees en vis

Nasi goreng

Zonder vlees of vis. Met zelfgemaakte nasikruiden. Natuurlijk maak je die lekker zelf! Veel goedkoper (!), lekkerder en niet grotendeels zout. Mocht je twijfelen of zelgemaakte nasikruiden goedkoper zijn? Realiseer je dat kant-en-klare zakjes nasikruiden en pasta’s voornamelijk uit (het allergoedkoopste) zout bestaan. Gemiste kans toch? Maak gelijk een voorraadje, dan hoef je niet eens meer naar de winkel!

Woensdag, geen vlees of vis

Leftoversoep met een tosti met geitenkaas en zongedroogde tomaat 

De ideale soep voor al je restjes groenten; leftovers. Makkelijk, snel en goedkoop, slim bezig!

Donderdag, geen vlees en vis

Kikkererwtenburgers met knoflook-limoenmayo met Snijbonen in citroenboter

Ooooo jongens, dit is een feestmaaltje! Zo lekker en supergezond. Eet lekker veel snijbonen, daar word je groot en vooral sterk van. En nee deze snijbonen zijn niet zuur als je dat niet wilt. Mocht je kikkererwtenburgers (of balletjes, ook leuk!) over houden, eet de volgende dag als lunch of geef aan je kids mee naar school. Al mijn recepten zijn glutenvrij!

Vrijdag, vlees

Salade met warme geitenkaas en ontbijtspek

Een van mijn favoriete salades in deze tijd van het jaar, mjammie!

Zaterdag, brunchtip

Griekse yoghurt met honing en walnoten

Zelf hou ik het allermeest van kastanjehoning, zo lekker. Kies wel altijd een biologische honing van een imker of uit de natuurvoedingswinkel. Gewone supermarkthoning bevat altijd suiker, daarom is het ook zo goedkoop…

Zondag, vis

Rosti met gerookte zalm, gepocheerd ei en wasabi

Klinkt chique hè? En weet je? Dat is het ook! En toch is dit niet moeilijk te maken. O ja, dit is, in kleine portiegrootte, ook een heel leuk voorgerecht. Bijvoorbeeld voor de feestdagen. Dat lijkt nu nog eindeloos ver weg en dat is het ook, maar oefen em vast een paar keer en speel met formaat, grootte en voor mijn part vorm (kerstboom is leuk!). Zo voorkom je feestdagenstress in december en serveer je nu een chique maaltijd aan jezelf en je eventuele gezinsleden. Bonne appetit!

Lekker en gezond!

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!