Weekmenu 38 – 2020

Weekmenu 38 – 2020

door | Weekmenu

Yes, it’s Friday; tijd voor het nieuwe glutenvrije weekmenu dat lekker is voor het hele gezin! In de tip van de week lees je waarom je beter zelf kaas kunt raspen in plaats van kant en klaar kopen.

Tip van de week

Kaas; zelf raspen of kopen?

Helaas pindakaas zit er tegenwoordig ook en zelfs in kaas stoffen die er niet in thuis horen. Zo wordt vaak toegevoegd E251 (conserveermiddel, natriumnitraat of chilisalpeter, bij voorkeur niet gebruiken, overbodig in kaas), E160a (kleurstof, caroteen, betacaroteen, omstreden en overbodig in kaas) en E160b (kleurstof, annato, norbixine, bixine, veilig in gebruik, maar overbodig in kaas). Deze E-nummers vind je ook in veel soorten geraspte kaas.

In geraspte kaas vind je vaak ook maiszetmeel, want dat is een goedkoop vulmiddel, waardoor je minder kaas koopt voor je geld. It’s all about the money, honey!

Wil je gezonde en ècht lekkere geraspte kaas? Koop een goed stuk(je) boeren belegen en rasp altijd zelf je kaas.

Maandag, geen vlees en vis

Dhal met rode linzen

Ooooo, wat is dit lekker! En ja, er zitten behoorljk wat kruiden in die je allemaal moet kopen, maar… als je ze eenmaal in huis hebt, kunt je los. Zie het als investering in goed, gezond en vooral lekker eten oftewel als investering in je eigen gezondheid. Maak deze dhal en ervaar het zelf!

Dinsdag, geen vlees en vis

Sigeumchi-namul

Tsja, da’s een hele mond vol… De vertaling luidt Koreaanse spinazie met gemarineerde shiitakes en basmatirijst. En dat zet je veel sneller op tafel dan je denkt. De spinazie is gewoon Nederlands, de Koreaanse doenjang en gochujang koop je bij de toko. Wel goed opletten dat je een glutenvrije variant kiest!

Woensdag, geen vlees en vis

Paprika’s gevuld met champignonrisotto

Als je deze week 1 nieuw recept maakt, maak dan dit. Dit is zo ontzettend lekker!

 

Donderdag, geen vlees en vis

Tomaten-courgettesoep

Courgettes zijn momenteel goedkoop, dus sla je slag en maak deze tomaten-courgettesoep. Vind je tomaten te duur? Kies dan bliktomaten, echt lekkere koop je van het merk Mutti, een fairtrade merk uit Italië. Prima tomaten voor soepen en sauzen! 

Vrijdag, geen vlees en vis

Omurice; Japans grote kinderfavoriet

Een omelet met gebakken rijst en ketchup, als dat niet lekker is! Omurice is de grote favoriet van Japanse kinderen, dus waarom niet van jou? 

Zaterdag, brunchtip

Tingelingeliinge pannenkoek!

Lekker je weekend beginnen doe je zo! En natuurlijk beleg je deze pannenkoek met wat jij lekker vindt.

Zondag, garnalen

Turkse garnalen met groenten en kaas

Good mood food op z’n best, happy Sunday!

Lekker en gezond!

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!