Weekmenu 39 – 2020

Weekmenu 39 – 2020

door | Weekmenu

Hier is het weer; je glutenvrije weekmenu voor komende week. Met heel veel lekkere en gezonde recepten. In de tip van de week; basilicum, o yeah.

Tip van de week

Basilicum

Basilicum is knettertjesgezond! Vooral als je het vers, rauw eet en niet meestooft. Basilicum bevat heel veel vitamine K, ijzer, mangaan, vitamine A en vitamine C.  Daarnaast bevat basilicum calcium, magnesium en omega 3 vetzuren. Om je een klein beetje een idee te geven; 100 gram basilicum bevat maar liefst 345% van de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) vitamine K wat heel belangrijk is voor je bloedstolling en je botten. Nu eet je niet zo heel snel 100 gram basilicum maar toch. Gooi en strooi lekker over je gnocchi, pizza, salades, caprese en je boterhammetje met kaas. 

Maandag, geen vlees en vis

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella, pecorino en basilicum

Ooooo, wat is dit lekker! Vergeet vooral de basilicum niet, want die is knettergezond zo lees je in de tip van de week.

Dinsdag, vis

Gembersalade met Chinese kool en gedroogde garnalen

Deze salade is… hemels! Het recept komt oorsopronkelijk uit Myanmar (Birma) en wat is het lekker! Laat de gedroogde garnaaltjes niet weg, ze voegen heel veel smaak toe aan deze salade. Je koopt ze bij de toko. Wij maken altijd een extra grote salade en eten er niets bij, aaaah, ik kan niet wachten!

Woensdag, geen vlees en vis

Broccoli-kerriesoep om van te watertanden

Gezond, lekker en vegan, een soepie naar ieders hart. Je gebruikt in dit recept Surinaamse kerrie voor die specifieke smaak, je koopt het bij de toko. Bijkomend voordeel van deze soep; je huis ruikt naar Suriname en ja, ik ♥ ervan.

Donderdag, geen vlees en vis

Sayur Lodeh

Indonesië thuis; dat creëer je helemaal zelf met deze geweldige groenteschotel in kokossaus. Lekker met basmatirijst. 

Vrijdag, geen vlees en vis

Spaghetti met home made pesto

Het recept voor echt lekkere en gezonde pesto vind je hierboven. Kook er (glutenvrije) spaghetti bij en je feestmaaltijd is een feit!

Zaterdag, vlees

Nacho’s met chorizo, paprika en kaas

Heerlijk makkelijk en heerlijk de peerlijk vandaag; nachochips, een waar feest, ook voor kinderen!

Zondag, vis

Zalmfilet met pestodressing

Nog een recept met basilicum voor een feestelijke afsluiter van deze week. Wat een feest! Lekker met gebakken aardappeltjes en spinazie met knoflook en een rood pepertje uit de wok.

Lekker en gezond!

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!