Weekmenu week 1 – 2019

Weekmenu week 1 – 2019

door | Eten

Zo, de kerstdagen zijn weer voorbij. Hopelijk heb je een hele gezellige en relaxte kerst gehad. Martin en ik waren heerlijk samen in ons huisje in het bos in Drenthe, waar we genoten van elkaar, onze katten, de rust en de stilte. Iets wat heel erg nodig was. We hebben nog nooit zo weinig vlees gegeten als deze kerst en dat is ons uitstekend bevallen.

Simplify kerst

Dit jaar voor ons geen voor-, hoofd- en nagerecht, maar eenvoud. Niet uren in de keuken staan, maar eenvoud. Eenvoud sierde onze kerst en o, wat was dat een verademing. We aten veel verschillende borrelhapjes, denk aan kazen met of zonder vijgenchutney, salades, Martino; een gedroogd en lekker gekruid worstje enzo. Onze behoorlijke uitgebreide borreltafel voelde trouwens als superdeluxe en zeker niet eenvoudig. We hadden een kerst die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.

Oud en nieuw

En dan nu het laatste weekmenu van het jaar 2018. En tegelijkertijd het eerste van het mooie, frisse en nieuw jaar 2019. Heel veel mensen hebben goede voornemens, vooral daar waar het gaat om eten en beweging. Verwacht niet van jezelf dat je nu zomaar huppetee een nieuwe levensstijl ontwikkelt. Gaat niet lukken. Tips hoe het wel lukt vind je in mijn blog Bijna klaar; Tijd voor een nieuw jaar. Ik wens je een hele mooie jaarwisseling en een fantastisch begin van 2019! Op de foto bovenaan dit blog zie je hummus met rode biet en die is lekkerrrrr!

Meer glutenvrije recepten

Meld je aan voor tips & inspiratie in je mailbox en ontvang wekelijks op donderdag een e-mail van me met inspirende onderwerpen, nieuwe (nog niet gepubliceerde!) glutenvrije recepten, boekentips, kortingsacties en meer. Je kunt je hier aanmelden. O ja, je kunt je op ieder gewenst moment weer afmelden.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 31 december, dagje van oud naar nieuw
Borrelhapjes, bijvoorbeeld deze verrukkelijke hummus met rode biet (gekookt bietje door je hummus pureren),  en superlekkere eiersalade, oliebollen, glutenvrije appelflappen (zelfgemaakt met glutenvrij bladerdeeg) en glutenvrije kaasbroodjes en kaasstengels (zelfgemaakt).

Dinsdag 1 januari, dagje hoera, het is nieuw jaar!
Omdat het leven een feest is.
Thaise currysoep met kokosmelk en tofu. #vegan

Woensdag 2 januari, dagje een goed begin
Vandaag eten we kangkung, een Aziatische bladgroente en Martin’s grote favoriet. Lekker met garnalen, kipdijfilet of paddenstoelen en basmatirijst.
Indonesische tumis kangkung met gebakken shiitake en basmatirijst. #vegan

Donderdag 3 januari, dagje de lekkerste pompoensoep ooit
Pompoensoep met kokos en koriander #vegan.

Vrijdag 4 januari, dagje zelfgemaakte zuurkool
Nog geen recept, maar daarom niet minder lekker.
Zuurkoolschotel met zelfgemaakte zuurkool (recept volgt binnenkort in de tips & inspiratie in je mailbox), aardappelpuree, spekjes en worst.

Zaterdag 5 januari, dagje good mood food pur sang
Spaghetti aglio et olio met parmezaamse kaas #vegetarisch

Zondag 6 januari, dagje eten met vrienden

Eet smakelijk, kies, kook en eet met liefde, tot volgend jaar!

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!