Weekmenu week 15 – 2019

Weekmenu week 15 – 2019

door | Eten

De zomertijd is ingegaan; ’s morgens vroeg is het weer donker, maar ’s avonds blijft het lekker lang licht. Heerlijk, kom maar op met die zon! Toch eten we af en toe nog winterkost zoals zuurkoolschotel. Omdat het kan. En natuurlijk omdat ie zo lekker is. Leuk dat je er ook deze week weer bij bent!

Het weekmenu voor deze week

Maandag 8 april, dagje meatless Monday #vegan
Lekker, vegan en slank, wat wil je nog meer zo aan het begin van de week?
Geroosterde paprikasoep, de allerlekkerste ooit.

Dinsdag 9 april, dagje het saladeseizoen is geopend
En dit is een blijfertje in huize Toet!
Salade met zwarte rijst, garnalen en mango.

Woensdag 10 april, dagje zelfgemaakt is veel lekkerder #vegetarisch
Spaghetti met zelfgemaakte pesto.

Donderdag 11 april, dagje zelfgemaakt is ècht veel lekkerder
En je bepaalt zelf de ingrediënten als je zelf maakt. Geen shit dus in onze zuurkool. O ja, zelf zuurkool maken is niet moeilijk, hartstikke leuk en echt veel lekkerder.
Hoe je zelf zuurkool maakt, lees je hier.
Zuurkoolschotel met spekjes en worst uit de oven.

Vrijdag 12 april, dagje lekker snel Japans #vegetarisch
We hebben weinig tijd vandaag, maar we willen wel zelf koken. Dan maken we omurice! Als je de rijst (een dag) van tevoren kookt, hoef je feitelijk alleen nog maar een omelet te bakken. Da’s snel en lekker! O ja, vandaag maken we omurice zonder garnalen, een vegetarische variant dus op het recept. Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije sojasaus (reguliere sojasaus bevat gluten).
Omurice.

Zaterdag 13 april, dagje luxe vis uit de oven
Vandaag krijgen we eters. Dit is het hoofdgerecht dat we hebben bedacht. We serveren het met in roomboter gebakken krielaardappeltjes, groene asperges en een lekkere salade. Voor- en nagerecht blijft een verrassing.
Zalm en papilot met dille en witte wijn.

Zondag 14 april, dagje smullen maar, omdat het zondag is of zoiets geks #vegetarisch
Dit is zo superlekker!
Galettes van aardappel met Münsterkaas.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

Let’s get inspired!

Wil jij 1 keer in de vier weken een e-mail ontvangen met heel veel tips & inspiratie voor en over het leven? Meld je dan aan voor tips & inspiratie in je mailbox.  O ja, je afmelden is supereenvoudig.

Sharing is caring!