Weekmenu week 17 – 2019

Weekmenu week 17 – 2019

door | Weekmenu

Deze week in het weekmenu weer een aantal relatief eenvoudige, lekkere en gezonde recepten. Regelmatig krijg ik vragen over welke olijfolie ik goed vind en zelf gebruik en  waar je die kunt kopen.  In dit blog deel ik graag mijn bevindingen met je!

Goede olijfolie

Goede olijfolie is voor mij lekkere extra-vergine (eerste persing) olijfolie gemaakt van kwalitatief goede olijven. Natuurlijk zonder overbodige toevoegingen. De smaak van olijfolie wordt logischerwijs gevormd door de gebruikte olijven. Daarom smaak de ene olijfolie heel anders dan de andere. Het is maar net wat je lekker vindt. En dat is een kwestie van proeven.

Foodelicious

Wij kopen onze olijfolie (en azijnen) al jaren bij Foodelicious in Rotterdam. Foodelicous heeft een prachtige winkel met grote vaten olijfolie waarvan je naar hartelust mag proeven. In de buurt van de Markthal en dat is een leuke combi voor een dagje Rotterdam. Kom je niet in Rotterdam dan ook niet getreurd, want Foodelicious heeft een prachtige webshop. O ja, even voor de goede orde, dit blog is niet gesponsord en wij betalen dus gewoon voor onze producten.

Echt lekker eten

Voor mij is echt lekker eten belangrijk. Superbelangrijk in salades en pastagerechten is de keuze voor olijfolie. Olijfolie maakt of breekt de smaak van je gerecht. Op de foto hierboven zie je mijn laatste aanwinsten van Foodelicious, waaronder een echt verrukkelijke truffelolie, maak me gek! Martin vindt de truffelolie trouwens niet lekker, hij houdt niet van die specifieke smaak van truffel, ik ben er juist dol op. De foto hierboven maakte ik voor onder andere dit blog. In het werkelijke leven bewaar ik olijfolie donker en koel (en dus niet in de zon op mijn aanrecht). Dan weet je dat ook weer.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 22 april, dagje feesteten want het is Pasen! #vegetarisch
Lekker en vegetarisch en zo is het voor de dieren ook een feestelijk dagje.
Tomatenrisotto met twee soorten kaas.

Dinsdag 23 april, dagje de hort op dus makkelijk en snel
Superlekker! Omdat we deze salade als maaltijdsalade eten, eten we er glutenvrij geroosterd brood bij.
Salade met gekookte kip en bleekselderij.

Woensdag 24 april, dagje hadden we maar altijd weinig tijd! #vegetarisch
Supersnel, gezond en nog lekker ook! Dit is het ultieme gerecht als je weinig tijd hebt en toch zelf wilt koken, want echt, dit klaarmaken duurt niet langer dan zelf frietjes bakken of halen…
Gnocchi met salieboter en Parmezaanse kaas. Zie de foto bovenaan dit blog.

Donderdag 25 april, dagje even terug naar Griekenlandje
Wat lekker! Even helemaal terug naar Griekenlandje met het bijbehorende utlieme chillgevoel. En op deze manier klaargemaakt helemaal niet taai!
Griekse calamari met feta en oregano met gebakken krielaardappeltjes en een salade van tomaat, komkommer, rode ui en zwarte olijven met deze olijfolie.

Vrijdag 26 april, dagje Chinees smullen
Mapo tofu.

Zaterdag 27 april, dagje Koningsdag we zien wel-dag
Werkelijk geen idee wat we vandaag waar gaan doen, waar we terechtkomen en belanden en wat we gaan eten. We zien wel!

Zondag 28 april, dagje pas op de plaats #vegetarisch
Een pas op de plaats met dit verrukkelijke slanke vegetarische gerecht. Heerlijk met een grote groene salade.
Menemem.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus wekelijks tips & inspiratie met leuke levenslessen, boekentips, recepten, speciale kortingsacties en nieuws van Lerenaandekeukentafel.nl en Jolandatoet.nl.

Sharing is caring!