Weekmenu week 2 – 2019

Weekmenu week 2 – 2019

door | Weekmenu

Yes, het is 2019! Veel mensen hebben het voornemen om gezond te eten. Gezond, gezonder, gezondst. En o wee, als ze een steekje laten vallen… Hoe je dat kunt voorkomen, lees je hier. Laat je inspireren door het weekmenu voor week 2, leuk dat je er bij bent!

Gezond eten in 2019

De kop is eraf; 2019 is echt begonnen! Wat ik in mijn werk als lifecoach veel hoor van mensen, is dat ze het zo moeilijk vinden om hun goede voornemens vol te houden. Als ik dan doorvraag, blijkt dat al deze mensen te snel teveel willen. Veel mensen willen graag gezond eten. Maar, het is bijna niet te doen om altijd 100% gezond te eten. Dat is logisch en begrijpelijk. Behalve voor degene die zo graag gezond wil eten. Veel mensen bekritiseren zichzelf omdat ze patat of koekjes hebben gegeten in plaats van de door zichzelf toegestane appel. Mensen zijn op dit gebied zo streng en hard voor zichzelf en waarom? Sta jezelf toe om af en toe iets te eten wat minder of zelfs helemaal niet gezond is. Waarom? Omdat het bij het leven hoort en het in ieder geval een stuk leuker maakt!

80/20%-principe

Zelf ga ik uit van het Pareto-principe; ik eet 80% gezond en 20% niet. Althans, dat probeer ik. En nee, dat lukt niet altijd. En ja, dat lukt vaak wel. Zo maak en hou ik het leuk voor mezelf, voel ik me nooit schuldig over wat ik eet, ga ik niet stiekem eten en doe ik niets wat eten negatief zou kunnen maken. Eten is veel te leuk en te lekker! Misschien ook iets voor jou, dat 80/20-principe.

Meer glutenvrije recepten

Meld je aan voor tips & inspiratie in je mailbox en ontvang wekelijks op donderdag een e-mail van me met inspirerende onderwerpen, nieuwe (nog niet gepubliceerde!) glutenvrije recepten, boekentips, kortingsacties en meer. Je kunt je hier aanmelden. En ja, je kunt je op ieder gewenst moment weer afmelden.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 7 januari, dagje lekker zonder vlees
Een ideaal recept om voor 2 dagen te maken, dat doen we dus ook.
Dhal van rode linzen. #vegan

Dinsdag 8 januari, dagje lekker makkelijk en snel
Gisteren gekookt en vandaag nog lekker van eten, ideaal.
Dhal van rode linzen. #vegan

Woensdag 9 januari, dagje happy birthday to me!
Vandaag word ik 50 jaar en ik vind het enig! Dat moet gevierd worden en dus gaan we lekker uit eten.

Donderdag 10 januari, dagje India thuis
Op de foto bovenaan dit blog zie je
Curry Madras met basmatirijst. 

Vrijdag 11 januari, dagje 20%-eten
Omdat het zo lekker is.
Pannenkoeken met appel en stroop. #vegetarisch

Zaterdag 12 januari, dagje gezelligheid kent geen tijd

Zondag 13 januari, dagje smullen maar, omdat het zondag is of zoiets geks
Galettes met Munsterkaas. #vegetarisch

Eet smakelijk, kies, kook en eet met liefde, tot volgende week!

Meer artikelen over eten

 

Volg me ook op

Sharing is caring!