Weekmenu week 24 – 2019

Weekmenu week 24 – 2019

door | Weekmenu

Wekelijks maak ik een weekmenu met glutenvrije recepten voor je. Mijn doel is je te inspireren met relatief eenvoudige en snelle, gezonde, maar vooral lekkere recepten. Ik ga hierbij uit van het Pareto-principe; ik probeer 80% van de avondmaaltijden gezond te houden en 20% mag minder gezond zijn. Eet smakelijk!

Alle recepten zijn glutenvrij
Alle recepten in het weekmenu zijn glutenvrij, om de simpele reden dat ik al jaren glutenvrij moet eten. Maar dat neemt niet weg dat deze recepten ook verrukkelijk zijn voor mensen die wel gluten eten.

Recepten van Indenvreemde.nl

In dit weekmenu neem ik regelmatig recepten op van Martin die ze plaatst op zijn website Indenvreemde.nl. Martin kookt hier thuis de pannen van het dak, omdat hij een echte foodie is. Ja, ik heb geluk! In zijn recepten vermeld Martin niet expliciet dat hij glutenvrij kookt. Hij doet dat natuurlijk wel, want ik eet nu eenmaal glutenvrij, we koken niet twee potten iedere avond. Als ik een recept van Indenvreemde.nl gebruik, noem ik in mijn weekmenu (vrijwel) altijd een glutenvrije variant als een product oorspronkelijk gluten bevat, bijvoorbeeld sojasaus. Let daarop als je glutenvrij moet eten.

Geen reclame en geen gesponsorde artikelen

Op Jolandatoet.nl en Jolandatoetacademy.nl vindt je geen reclame-uitingen en geen gesponsorde artikelen. Niet, nakko, nada, nul! Simpelweg omdat ik het niet wil. Daar waar ik reclame maak voor producten, is dat omdat ik dat product zelf gebruik en goed genoeg vind om het te noemen. Nogmaals; daarvoor krijg ik helemaal niets.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 10 juni, dagje Meatless Monday #vegan
Vietnamese rijstvelloempia’s zonder vlees of vis. O ja, rijstvellen worden gemaakt van rijst en zijn daardoor glutenvrij.

Dinsdag 11 juni, dagje lekker zonder vlees of vis #vegetarisch
Menemen; groenteschotel met ei.

Woensdag 12 juni dagje makkelijk en snel #vegetarisch
Salade met halfgedroogde tomaatjes, verse geitenkaas en purple kers.

Donderdag 13  juni, omdat het zo lekker is #vegan
Soba noodle salad
Let op als je glutenvrij eet, dat je sobanoodles gebruikt met 100% boekweit. In veel soorten noedels is tarwe verwerkt. Gebruik glutenvrije sojasaus.

Vrijdag 14 juni, dagje get fresh for the weekend
Pokebowl.
In dit recept wordt (glutenbevattende) zeewiersalade gebruikt. Vervang deze door bijvoorbeeld nori als je glutenvrij eet.

Zaterdag 15 juni, dagje burgers, maar dan anders #vegetarisch
Kikkererwtenburgers met knoflook-limoendressing

Zondag 16 juni, dagje zo lekker is venkel
Kip met venkel, sinaasappel en olijven met geroosterde aardappeltjes uit de oven.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Sharing is caring!