Weekmenu week 27 – 2019

Weekmenu week 27 – 2019

door | Weekmenu

Wekelijks maak ik een weekmenu met glutenvrije recepten voor je. Mijn doel is je te inspireren met relatief eenvoudige en snelle, gezonde, maar vooral lekkere recepten. Ik ga hierbij uit van het Pareto-principe; ik probeer 80% van de avondmaaltijden gezond te houden en 20% mag minder gezond zijn. Eet smakelijk!

Hottie!
Wat was het bloedjeheet hè afgelopen week? De rust lijkt wedergekeerd, de warmte is behapbaar en we krijgen weer trek in eten. Deze week heb ik een leuke mix voor je van gerechten voor warm en minder warm weer. Zo heb je altijd een gezonde keuze.

Tip van de week

Regelmatig krijg ik de vraag welke pasta het gezondst is. In de tip van de week kort en krachtig mijn advies.

Eet je glutenvrij?
Dan is (biologische) boekweitpasta een supergezonde keuze. Let op dat je pasta 100% boekweit bevat en geen tarwe!
Ook gezond zijn pasta’s gemaakt van linzen, spliterwten of kikkererwten.

Eet je gluten?
Kies dan voor (biologische) speltpasta, roggepasta of volkorenpasta. En glutenvrije boekweitpasta is ook een prima en gezonde keuze als je wel gluten eet. Tegenwoordig zit in zo onvoorstelbaar veel producten gluten, dat het goed voor je darmflora (en gezondheid) is als je ook producten kiest die (van nature) glutenvrij zijn.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 1 juli, dagje Meatless Monday #vegan
Ook lekker als het warm is en prima van tevoren klaar te maken.
Kikkererwtenburgers met knoflook-limoenmayo.

Dinsdag 2 juli, dagje de klassieker die altijd kan
Spaghetti Bolognese.

Woensdag 3 juli, dagje supersnel, lekker en gezond #vegetarisch
Een topfavoriet van kinderen!
Omurice; Japanse groente-omelet gevuld met gebakken rijst.

Donderdag 4 juli; dagje veel lekkerder dan je denkt #vegan
Dhal van rode linzen.

Vrijdag 5 juli; dagje topgerecht op warme zomerdagen
Top als je van deze salade overhoudt! Heerlijk de volgende dag als lunch; meng er wat yoghurt, mayo en/of mierikswortel door en je lunch is klaar.
Pastasalade met venkel en gerookte zalm

Zaterdag 6 juli; dagje this is the weekend!
Thaise kipsate met pindasaus

Zondag 7 juli; dagje lekker en gezond lunchen
Superlekker, simpel, makkelijk, gezond en lekker!
Avocado gevuld met garnaaltjes, tomaat en wasabi-dressing.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

Sharing is caring!