Weekmenu week 29 – 2019

Weekmenu week 29 – 2019

door | Weekmenu

Ook deze week heb ik weer een weekmenu met veel lekkere, gezonde en gevarieerde gerechten voor je gemaakt. In de tip van de week geef ik antwoord op de vraag waarom ik vaak vlees of vis in salades gebruik. Het wordt een mooie eetweek, eet smakelijk!

Tip van de week

Afgelopen week kreeg ik een vraag waarom ik zo vaak vlees of vis in salades gebruik. Leuke vraag! Ik gebruik in maaltijdsalades altijd eiwit, vaak in de vorm van vlees, kip of vis. Je kunt hiervoor ook noten, peulvruchten, kaas, zaden en pitten of ei gebruiken. De reden dat ik dit doe is dat eiwitten een goed gevoel van verzadiging geven, waardoor je niet na een uur alweer trek hebt. Een salade met bijvoorbeeld alleen tomaat en ui is hartstikke lekker, maar onvoldoende voedzaam als (hoofd)maaltijd. In salades die ik als bijgerecht serveer, gebruik ik zelden vlees of vis en bij een lunchsalade gebruik ik vaker walnoten, geitenkaas, chiazaad, zonnebloempitten, lijnzaad, feta, linzen of kikkererwten en ei. 

Het weekmenu voor deze week

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten en alle gerechten zijn glutenvrij. 

Maandag 15 juli, dagje Meatless Monday #vegetarisch
Supergezond en nog lekker ook deze salade, ook lekker bij de barbecue.
Salade met linzen, groenten en mozzarella.

Dinsdag 16 juli, dagje snel en makkelijk zonder vlees #vegetarisch
Gnocchi met salieboter en een lekkere salade met tomaat, komkommer, rode ui en olijven.

Woensdag 17 juli, dagje Griekse twist #vegetarisch
Bietensalade met feta en walnoten met geroosterde aardappeltjes uit de oven.

Donderdag 18 juli; dagje Thais in Amsterdam
Pad thai met garnalen.

Vrijdag 19 juli; supersnel, gezond en lekker #vegetarisch of #vegan
Serveer met lekker veel groente en een gekookt eitje en laat iederen zelf zijn eigen ‘humustaartje’ maken; lekker met Turks brood als je gluten eet en glutenvrij(e) crackers, wraps of brood als je glutenvrij eet. Zie de foto bovenaan dit blog, de crackertjes zijn glutenvrij. 
Hummus met groente.

Zaterdag 20 juli; dagje saladefeest
Deze salade maken we al jaren en is en blijft een van onze favorieten op warme zomerdagen.
Salade met mango, gerookte kip en mozzarella.

Zondag 21 juli; dagje een goed begin #vegan
Je begint je dag goed met deze smoothiebowl. Heerlijk als weekendbrunch.
Smoothiebowl met aardbeien, spinazie, ananas, blauwe bessen en chiazaad.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

Sharing is caring!