Weekmenu week 3 – 2019

Weekmenu week 3 – 2019

door jan 11, 2019Weekmenu0 Reacties

Wat is eten toch leuk! En vooral lekker! Eten schept een band tussen mensen. Eten verbroedert. Eten is. Leuk dat je er weer bij bent! 

Eten verbroedert

Dat werd ons afgelopen week weer eens duidelijk. Wij, twee onmiskenbare Hollands welvarens (zeg maar) waren in onze favoriete winkel en dat is een toko. Een toko waar we veel mensen ontmoeten die (oorspronkelijk) uit andere landen dan Nederland komen. We raakten in gesprek over lekker eten met een ontzettend lief en leuk Surinaams echtpaar en werden gelijk geïnspireerd om weer eens roti te eten. Het recept vind je natuurlijk in het weekmenu!

Japans grapje

Ook op het menu deze week; Omurice; een Japanse omelet gevuld met rijst en voorzien van… ketchup. En nee, dat is geen Japans grapje, zie de foto bovenaan dit blog. Omurice schijnt het favoriete recept van veel Japanse kinderen te zijn en eerlijk is eerlijk, ook wij vinden het heerlijk!

Glutenvrij eten is duur

Ik hoor veel mensen mopperen dat glutenvrij eten zo duur is. En het klopt dat glutenvrij brood en producten als wraps, koekjes en glutenvrije kant-en-klaarproducten in de regel een stuk duurder zijn dan glutenvolle. En toch is het mogelijk om glutenvrij betaalbaar te eten. Hoe? Dat lees je in dit blogartikel.

Meer glutenvrije recepten

Meld je aan voor tips & inspiratie in je mailbox en ontvang wekelijks op donderdag een e-mail van me met inspirerende onderwerpen, nieuwe (nog niet gepubliceerde!) glutenvrije recepten, boekentips, kortingsacties en meer. Je kunt je hier aanmelden. En ja, je kunt je op ieder gewenst moment weer afmelden.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 14 januari, dagje Suriname in Nederland
Een ideaal recept om voor 2 dagen te maken, dat doen we dus ook.
Surinaamse roti met kip en kousenband.

Dinsdag 15 januari, dagje Suriname in de herhaling
Surinaamse roti met kip en kousenband.

Woensdag 16 januari, dagje Japanse eenvoud
Wat is dit lekker! En supermakkelijk, snel en echt Japans, ondanks of dankzij de tomatenketchup.
Omurice; Japanse omelet gevuld met rijst.#vegan

Donderdag 17 januari, dagje soep met een twist
Pompoensoep met kokos en koriander #vegan

Vrijdag 18 januari, dagje feest-eten
Omdat het zo lekker is!
Pita falafel met deze supersnelle, makkelijker en vooral erg lekkere vegan knoflooksaus. #vegan

Zaterdag 19 januari, dagje vlees noch vis
Zooooo lekker!
Thaise mosselen.

Zondag 20 januari, dagje smullen maar, omdat het zondag is of zoiets geks
Bloemkool met ham en kaas uit de oven met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk, kies, kook en eet met liefde, tot volgende week!

Meer weekmenu’s

Sharing is caring!