Weekmenu week 30 – 2019

Weekmenu week 30 – 2019

door | Weekmenu

Deze week een vakantieweekmenu! Voor veel mensen is het vakantie en in je vakantie wil je ook echt vakantie hebben. Daarom een aantal snelle, niet al te ingewikkelde gerechten of juist gerechten die je het ultieme vakantiegevoel geven! 

Tip van de week

Ben je met vakantie of heb je vakantie? Maak je dan niet al te druk om gezond eten. Er gemakshalve even van uitgaand dat je niet langer dan een paar weken vakantie hebt, is er geen man overboord om even iets minder gezond te eten. Aan de andere kant is het juist tijdens de zomervakantie supersimpel om gezond te eten. Er is zoveel makkelijk klaar te maken groente voorhanden. En ooooow, dat verrukkelijke zomerfruit! Een schaaltje aardbeien is een topontbijt, zeker in de vakantie. En twee haringen zijn een supergezonde keuze voor de lunch. Maak het hoe dan ook niet te ingewikkeld voor jezelf en geniet van je vakantie!

Het weekmenu voor deze week

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten en alle gerechten zijn glutenvrij. 

Maandag 22 juli, dagje Meatless Monday #vegetarisch
Supersnelle, simpele en lekkere spaghetti! En die naam… zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.
Spaghetti aglio e olio.

Dinsdag 23 juli, dagje ultiem vakantie-eten
Superlekker deze Spaanse gehaktballetjes! Eet ze met patatas bravas met aïoli, basmatirijst of gebakken aardappeltjes en een salade met komkommer, tomaat en ui.
Albondigas, Spaanse gehaktballetjes.

Woensdag 24 juli, dagje Vietnamees op de camping #vegan
Als je de garnalen uit het recept weglaat, heb je in no time een superlekkere en gezonde vegan maaltijd op tafel. Laat iedereen zijn eigen loempia’s maken, dan kan iedereen zelf kiezen wat ie lekker vindt voor een vrolijke vakantiemood.
Vietnamese loempia’s met heel veel groente.

Donderdag 25 juli; dagje dit is echt vakantie
Eet met nasi, frietjes, basmatirijst of gebakken aardappeltjes.
Thaise sate, de allerlekkerste.

Vrijdag 26 juli; supersnel, gezond en lekker #vegetarisch of #vegan
Ook lekker zonder vlees!
Eiwrap 

Zaterdag 27 juli; dagje fish & chips
Zo heerlijk Engels; zo heerlijk heerlijk en als er iets is wat zorgt voor het ultieme vakantiegevoel, is het fish & chips, zoals het volgens aloude Engelse traditie hoort met mushy peas. Iets meer werk, zeker voor de vakantie, maar o, o, o, wat is dit lekker. En ja natuurlijk is dit glutenvrije fish & chips! Zie de foto bovenaan dit blog.
Fish & chips met mushy peas.

Zondag 28 juli; dagje supersimpel #vegetarisch
Tortillachips met gegratineerde kaas met zelfgemaakte verrukkelijke
Guacamole.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!