Weekmenu week 33 – 2019

Weekmenu week 33 – 2019

door aug 11, 2019Weekmenu0 Reacties

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij, anderen hebben nog helemaal geen vakantie gehad en er zijn er ook die momenteel vakantie hebben of met vakantie zijn. Daarom heb ik weer een weekmenu voor je bedacht met lekkere, snelle en gezonde maaltijden. Voor ieder wat wils dus. In de tip van de week; zout. Mooie eetweek!

Tip van de week

Zout is een echte smaakmaker. Wij wachten vaak met zout toevoegen tot aan tafel, dan kan ieder naar smaak zout over zijn gerecht strooien. Gebruik zoveel mogelijk Keltisch zeezout, dit bevat gezonde mineralen en sporenelementen in tegenstelling tot ‘gewoon keukenzout’ (natriumchloride). Keltisch zeezout is verkrijgbaar in verschillende soorten; sel gris (grijs zout) of grof zeezout of fleur de sel (wit tafelzout). 

Het weekmenu voor deze week
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten en alle gerechten zijn glutenvrij.

Maandag 12 augustus, dagje Chinese Meatless Monday in 10 minuten klaar #vegan
Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije spaghetti i.p.v. noodles en glutenvrije sojasaus.
Chinese sesamnoodles.

Dinsdag 13 augustus, dagje stamppot
Iemand vertelde mij weer zo’n trek te krijgen in stamppot. Nou, dan heb ik hier een echt lekkere zomerstamppot voor je.
Zomerstamppot met rucola en chorizo.

Woensdag 14 augustus, dagje verborgen groente #vegan
Ook wel weer eens lekker na al dat vakantie-eten; ergens heel stiekem heel veel groente instoppen…
Thaise currysoep met tofu.

Donderdag 15 augustus; dagje feesteten, kan ook op de barbecue #vegetarisch of niet
Maiskolven met geroosterde aardappeltjes uit de oven en naar keuze wel of geen worstje.

Vrijdag 16 augustus; dagje lekker en gezond #vegetarisch
De ideale salade om mee te nemen! Zie de foto bovenaan dit blog.
Salade met linzen, groenten en mozzarella

Zaterdag 17 augustus; dagje omdat ze zo lekker zijn
Mosselen! Met knoflook- en muntyoghurt om het af te maken.

Zondag 18 augustus; dagje glutenvrije fish & chips!
Te lekker!
Fish & chips met mushy doperwten.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!