Weekmenu week 41 – 2019

Weekmenu week 41 – 2019

door | Weekmenu

Ook deze week heb ik weer veel lekkere en gezonde recepten voor je die je ook nog eens gelukkig maken, hoezee. Mooie eetweek, geniet ervan!

Tip van de week

Altijd 100% gezond eten, ik moet er niet aan denken! Mensen kijken me vaak vreemd aan als ik dit vertel, maar eerlijk is eerlijk, altijd en overal gezond eten is toch oersaai? Onhaalbaar ook, zeker als je wil blijven deelnemen aan iets wat op een sociaal leven lijkt. Maar, gezond eten is wel hartstikke belangrijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, om een zo gezond mogelijke darmflora te houden en natuurlijk zo energiek, fit en gezond mogelijk ouder te worden. Daarom hanteer ik het Pareto-principe; 80% van mijn maaltijden is gezond, 20% mag minder gezond zijn. Afgelopen week had ik bijvoorbeeld griep en dan eet ik lekker drop, met suiker. Niet gezond, maar dat past dus prima in de 20%, Voor mij werkt deze 80/20-regel heel goed, wie weet voor jou ook!

Het weekmenu voor deze week
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten en alle gerechten zijn glutenvrij.

Maandag 7 oktober, dagje supersnel Meatless Monday #vegan
Voor dit recept heb je Surinaamse kerrie nodig, deze is verkrijgbaar bij de toko.
Broccoli-kerriesoep om van te watertanden

Dinsdag 8 oktober, dagje ei, ei, maak me blij! #vegetarisch
Japanse omurice; omelet met gebakken rijst.

Woensdag 9 oktober, dagje supernelle vet goede salade #vegetarisch
Omdat ik deze week al een keer vis en een keer mosselen eet, laat ik de garnalen weg uit dit gerecht.
Salade met avocado, mango en zonder garnalen.

Donderdag 10 oktober; dagje spaghetti mèt #vegetarisch
Als je glutenvrij eet, kies je natuurlijk glutenvrije spaghetti.
Spaghetti met paddenstoelen en truffelolie met gegrilde courgette met Parmezaanse kaas.

Vrijdag 11 oktober; dagje Zeg ken jij de mosselman?
Thaise mosselen met supersnelle vegan knoflooksaus.

Zaterdag 11 oktober; dagje lekker en gezond
Kabeljauw met dille-knoflook-botersaus met geroosterde wortelen en pastinaakpuree.

Zondag 12 oktober; dagje Limburg in Amsterdam
Limburgs zuurlvees met zelfgemaakte patat en appelmoes.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Sharing is caring!