Weekmenu week 43 – 2019

Weekmenu week 43 – 2019

door | Weekmenu

Ook deze week heb ik weer veel lekkere en gezonde recepten voor je die je ook nog eens gelukkig maken, hoezee. Mooie eetweek, geniet ervan!

Tip van de week

Meal prepping is hot. Het is niets meer en niets minder dan het voorbereiden van je maaltijden bijvoorbeeld door vooruit te koken. Op zondag kook je bijvoorbeeld de pannen van het dak zodat je de rest van de week niet meer hoeft te koken en tijd bespaart. Wij doen nauwelijks aan meal prepping, omdat we het allebei belangrijk vinden tijd en aandacht te besteden aan onze maaltijden, daar prioriteit aan geven en vrijwel iedere dag zelf maaltijden klaarmaken. Maar, er is altijd weer een maar… Ook wij hebben soms weinig tijd, zin of gewoon andere plannen. En dan koken we voor twee dagen tegelijk.En ja, dan eten we twee dagen achter elkaar ‘hetzelfde’. Nou ja, hetzelfde, uuuuh? En nee, dat is niet slecht voor je en je krijgt er geen scheurbuik van. Zeker als je zorgt voor voldoende variatie in de rest van je maaltijden en je weekmenu (met vooral heel veel groente)  is dat geen enkel probleem. Meer over gezonde voeding lees je in mijn e-book Eet jezelf gelukkig!

Het weekmenu voor deze week
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten en alle gerechten zijn glutenvrij.

Maandag 21 oktober, dagje Meatless Monday #vegetarisch
Nasi met zelfgemaakte nasikruiden (zonder vlees) met sambal boontjes met tomaat,
zelfgemaakte seroendeng en zoetzure komkommer.

Dinsdag 22 oktober, dagje een keer koken, twee keer eten #vegetarisch
Gisteren gekookt en ook vandaag nog lekker eten.
Nasi met zelfgemaakte nasikruiden (zonder vlees) met verrukkelijke telor kecap, zelfgemaakte seroendeng en zoetzure komkommer.

Woensdag 23 oktober, dagje supersnel op tafel
Salade met warme geitenkaas en ontbijtspek

Donderdag 24 oktober; dagje gezonde pasta die echt lekker is #vegetarisch
Zie de foto bovenaan dit blog.
Pasta parmigiana.

Vrijdag 25 oktober; dagje herfst in een kom #vegan
Gezonde en vooral lekkere champignonroomsoep.

Zaterdag 26 oktober; dagje lekker brunchen #vegetarisch
Heerlijk ontspannen de dag beginnen; loom en met alle tijd van de wereld om lekkere pannenkoeken te bakken en gezellig samen te eten. Het is weekend!
Gezonde en lekkere pannenkoeken, ook lekker met bramen!

Zondag 27 oktober; dagje het leven is een feestje!
Vier het leven en kook (en eet) eens extra feestelijk op zomaar een zondag.
Zalm en papillot met dille en witte wijn en de allerlekkerste gezonde frietjes ooit!

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Meer weekmenu’s

Sharing is caring!