Weekmenu week 49 – 2018

Weekmenu week 49 – 2018

door | Weekmenu

Jeeeej heeeej, is het opeens alweer december! December; de feestmaand bij uitstek. Nou is eten hier iedere dag een feestje en ja hoor, dus ook in december. Toch vieren wij feestdagen als Kerst niet over the top. Omdat we vinden dat met liefde en zelfgemaakt helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Sterker; het eten dat wij het allerlekkerst vinden, is vaak helemaal niet ingewikkeld of moeilijk.

Slowcooking

Soms duurt het klaarmaken van eten een aantal uren; wij zijn dol op slowcooking. Naast de gebruikelijke snelle recepten, ga ik je deze maand ook wat slowcooking-recepten geven. Superlekker en met de duidelijke kookinstructies heel goed zelf te behappen. Op de foto bovenaan dit blog zie je pulled pork met barbecuesaus en friet; een superlekker slowcookgerecht dat wij maken in de crockpot.

Sinterklaas is in het land

Sinterklaasje is weer in het land. Speciaal voor de gluten- en lactosevrije-eters maakte ik deze verrukkelijke gevulde speculaas voor je. Het recept voor amandelspijs vind je hier. Ik wens je een heel gezellig sinterklaasfeest! Wij vieren het niet of eigenlijk ook wel… We vieren sinterklaas op onze eigen manier en gaan lekker uit eten.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 3 december, dagje meatless Monday
Dal bhat met basmatirijst #vegetarisch

Dinsdag 4 december, dagje snel, maar o zo lekker
Surinaamse bami met kip en atjar ketimoen.

Woensdag 5 december, dagje sinterklaas
Heerlijk eten bij Seafoodbar.

Donderdag 6 december, dagje dag sinterklaaaaasje
We duwen die ouwe het land uit (ja die met die baard…) en gaan de kerstboom optuigen. Vaste prik bij ons op 6 december. En dus eten we supermakkelijk; soep uit zak, patat of een tosti of zo, net waar we trek in hebben.

Vrijdag 7 december, dagje vegan genieten
Rijstnoedels met Chinese zwartebonensaus. #vegan

Zaterdag 8 december, dagje slowcooking
Pulled pork met barbecuesaus en friet.

Zondag 9 december, dagje smullen maar, omdat het zondag is of zoiets geks
Nog een keer pulled pork, maar nu met (glutenvrije) wraps en voor Martin een lekker broodje.

Eet smakelijk, maak van iedere dag een groot eetfeest en tot volgende week!

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!