Weekmenu week 51 – 2018

Weekmenu week 51 – 2018

door | Weekmenu

Zoals je in mijn blog Anders eten hebt kunnen lezen, ben ik begonnen met anders, lees gezonder eten. Voor mij betekent dat geen gluten, veel groenten, minder vlees, af en toe vis, fruit en een beetje zuivel. Natuurlijk baseer ik mijn weekmenu op dit nieuwe eetpatroon. Leuk dat je er weer bij bent!

Nootgevalletje

Noten, ongebrand en ongezouten zijn voor mij ook prima. Maar, ik weet niet hoe jou dat vergaat, met noten heb ik een haat- liefdeverhouding. Van die vette gebrande en gezouten noten vind ik het lekkerst. Voor macademia’s en pecannoten mag je me wakker maken. Pure liefde dus. Het haatgevalletje wordt veroorzaakt doordat ik niet gewoon een klein handje met 6 pecannoten of macademia’s kan eten… Ik wil meer, meer, meer! Herkenbaar? Dus noten, hoe gezond ook, eet ik maar af en toe.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 17 december, dagje meatless Monday
Dit is echt superlekker! Rode linzen klinkt niet spannend en lekker, deze dhal van rode linzen is het wel! En als je dan toch kookt, kook dan voor twee dagen.
Dhal van rode linzen. #vegan

Dinsdag 18 december, dagje ei hoort erbij
Dhal van rode linzen van maandag met een spiegeleitje. #vegetarisch

Woensdag 19 december, dagje superlekker en superdeluxe zonder vlees
Nasi zonder pakjes en zakjes  (zonder vlees) met Perkedel Kentang en Telor Kecap, te zien op de foto bovenaan dit blog. #vegetarisch

Donderdag 20 december, dagje nog een dagje nasi is op deze manier geen straf
Nasi met Indonesiche aardappelkoekjes en sambalboontjes met tomaat.

Vrijdag 21 december, dagje het is winter!
En daarom eten we lekker ’s zomers, zo zijn we hi, hi. Dit is lekkerrrrrrr!
Spaghetti aglio e olio met Parmezaanse kaas. #vegetarisch

Zaterdag 22 december, dagje buiten de deur.

Zondag 23 december, nog een dagje buiten de deur
Wat een feest toch weer!

Eet smakelijk, kies, kook en eet bewust, tot volgende week!

‘Gezond eten is eten dat voor jou gezond is. Kies voeding

die bij jou en jouw lichaam past’

15 Tips voor minder stress

Stress is gelukskiller nummer één. Stress maakt ongelukkig, ziek en nog vet ook en dan bedoel ik niet vet gelukkig… Toch ervaren we allemaal stress in ons leven, lekker dan! Wil je meer geluk in je leven? Zorg voor minder stress. Hoe? Nou, zo! Download hier 15 Tips voor minder stress en ontvang wekelijks inspirerende tips voor een nog leuker leven.

Social media

Sharing is caring!