Weekmenu week 7 – 2019

Weekmenu week 7 – 2019

door | Weekmenu

Ook deze week heb ik weer geprobeerd een lekker, makkelijk, gezond en gevarieerd weekmenu voor je samen te stellen. Leuk dat je er weer bij bent!

Lekker internationaal

Onlangs kreeg ik de vraag of ik bewust zoveel internationale recepten op mijn weekmenu zet. Het antwoord hierop is nee en ja. Nee, ik kies nooit recepten puur en alleen omdat ze Japans, Portugees of Italiaans zijn. Ik kies recepten die ik het allerlekkerst vind, die makkelijk en redelijk snel te maken zijn en die gezond zijn. En dat zijn vaak internationale recepten. Martin en ik houden allebei niet van de echt Hollandse pot als bijvoorbeeld gekooke aardappelen met gekookte sperziebonen en karbonades, want te weinig smaak. Dus daarom zie je bij mij zo veel internationale recepten.

Zijn je recepten pittig?

Als de recepten pittig zijn, zetten we dat bij het recept. Wij proberen onze mening hierover te baseren op de gemiddelde smaak in Nederland voor zover de gemiddelde smaak bestaat. Mensen van bijvoorbeeld Surinaamse, Indonesische en Chinese afkomst eten vaak veel pittiger dan Nederlandse. Wil je pittiger eten? Voeg dan extra cayenne- madam Jeanette- of chilipeper, tabasco of  sambal toe.

Meer glutenvrije recepten
Meld je aan voor tips & inspiratie in je mailbox en ontvang wekelijks op donderdag een e-mail van me met inspirerende onderwerpen, nieuwe (nog niet gepubliceerde!) glutenvrije recepten, boekentips, kortingsacties en meer. Je kunt je hier aanmelden. En ja, je kunt je op ieder gewenst moment weer afmelden.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 11 februari, dagje begin de week met pit
Chinese mapo tofu, zie de foto bovenaan dit blog.
In dit recept wordt sojasaus gebruikt. Sojasaus bevat van nature gluten. Let op dat je een glutenvrije variant gebruikt als je glutenvrij eet.

Dinsdag 12 februari, dagje makkelijk, snel en vegan
Een van mijn favorieten van dit moment, zo lekker!
Japanse soba noodle salad #vegan
Let op! Veel sobanoodles bevatten naast (glutenvrij) boekweitmeel glutenbevattende granen. Lees goed het etiket van sobanoodles als je glutenvrij eet! Hier ga je snel de mist mee in…

In dit recept wordt sojasaus gebruikt. Sojasaus bevat van nature gluten. Let op dat je een glutenvrije variant gebruikt als je glutenvrij eet.

Woensdag 13 februari, dagje Koreaans
Koreaanse spinazie met shiitakes en basmatirijst #vegan

Donderdag 14 februari, dagje vier het leven en de liefde
Op deze dag van de liefde gaan wij lekker uit eten bij ons favoriete Thaise restaurant.

Vrijdag 15 februari, dagje Eviva Espana oleee
Spaanse chorizosoep

Zaterdag 16 februari, dagje snel klaar, want we krijgen visite
Hummus met (glutenvrije) wraps en heel veel groente #vegan

Zondag 17 februari, dagje smullen maar, omdat het zondag is of zoiets geks
Zalm met Japanse teriyakisaus
In dit recept wordt sojasaus gebruikt. Sojasaus bevat van nature gluten. Let op dat je een glutenvrije variant gebruikt als je glutenvrij eet.

Eet smakelijk, kies, kook en eet met liefde, tot volgende week!

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus wekelijks tips & inspiratie met leuke levenslessen, boekentips, recepten, speciale kortingsacties en nieuws van Lerenaandekeukentafel.nl en Jolandatoet.nl.

Sharing is caring!