Weekmenu week 9 – 2019

Weekmenu week 9 – 2019

door | Weekmenu

Met enorm veel plezier kondig ik het weekmenu van weekie 9 aan! Deze week heb ik ook een fantastisch ontbijt slash brunch voor je op de planning staan. Komende tijd zal ik je ook recepten geven voor ontbijt, lunch en/of brunch vooral omdat het niet altijd meevalt gezonde en lekkere recepten te vinden als je glutenvrij eet. Stay tuned!

Glutenvrij ontbijten en lunchen

De eerste tijd dat ik glutenvrij at was ik zo zoekende. Ik ontbeet nooit, daarin zat het probleem niet, maar ik lunchte met brood. Altijd. Zelden of nooit niet. Brood met kaas of ander beleg, je kent het wel. Glutenvrij brood is voor mij nooit een echte optie geweest. Simpelweg omdat ik het niet lekker vind. Inmiddels heb ik veel soorten, maten en merken geprobeerd en heb ik nog steeds geen glutenvrij brood gevonden wat ik echt lekker vind. Er zijn soorten die voor mij acceptabel zijn, maar niet meer dan dat.

Glutenvrij is vaak niet gezond

Daarnaast is glutenvrij niet altijd gezond of zelfs helemaal niet gezond. Vrijwel overal zit mais of soja en suiker in. Nu wil ik niet beweren dat dat per definitie ongezond is (suiker natuurlijk wel), maar overal maar mais of soja ingooien voegt wat mij betreft weinig voedingswaarde toe. Nu is het anno 2019 behoorlijk lastig om te schrijven over gezonde voeding, want wat voor de een gezond is, is voor de ander funest of zelfs levensbereigend. Denk hierbij aan een notenallergie.

Glutenvrije alternatieven

Mijn persoonlijk doel is relatief snelle, makkelijke en vooral lekkere glutenvrije recepten te bedenken, maken en publiceren. En vanaf nu kom je dus ook glutenvrije ontbijtjes, lunches of brunches tegen in het weekmenu. Gewoon omdat het kan. En omdat er echt heel veel lekkers en gezonds te bedenken is zonder gluten.

Het weekmenu voor deze week

Maandag 25 februari, dagje Meatless Monday
Italiaanse tomatenrisotto met twee soorten kaas met een grote groene salade. #vegetarisch

Dinsdag 26 februari, dagje breek de dag tik een eitje
Omurice; een verrukkelijke Japanse omelet gevuld met gebakken rijst met een knapperige rauwkostsalade. #vegetarisch

Woensdag 27 februari, dagje omdat het zo verschrikkelijk lekker is
Thaise currysoep met kokosmelk. #vegan

Donderdag 28 februari, dagje Italiaanse zonnigheid
Spaghetti pesto met een salade caprese. #vegetarisch

Vrijdag 1 maart, dagje en het ziet er nog prachtig uit ook!
De allerlekkerste rijstvelloempia’s. Kinderen vinden deze rijstvelloempia’s ook lekker en leuk, zeker als ze zelf hun eigen loempia mogen ‘bouwen’. Wij eten ze vandaag met garnalen, maar die kun je ook weglaten.

In dit recept wordt sojasaus gebruikt. Sojasaus bevat van nature gluten. Let op dat je een glutenvrije variant gebruikt als je glutenvrij eet.

Zaterdag 2 maart, dagje wat is het leven toch leuk en lekker!
Indiase paneer butter massala en nee dat is niet pittig… #vegetarisch

Zondag 3 maart, dagje smullen maar, omdat het zondag is of zoiets geks
We beginnen de dag goed en lekker met deze smoothiebowl met blauwe bessen en chiazaad als lekkere  zondagbrunch op een lazy sunday.

Kies, kook en eet met liefde, eet smakelijk en tot volgende week!

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus wekelijks tips & inspiratie met leuke levenslessen, boekentips, recepten, speciale kortingsacties en nieuws van Lerenaandekeukentafel.nl en Jolandatoet.nl.

Sharing is caring!