Jolandatoet.nl

Weerstrand

Weerstrand is weerstand die je opbouwt op het strand. Als dat geen groot feest is! Hoe dit werkt en dat het echt werkt, vertel ik je hier. Leuk dat je erbij bent!

Weerstrand

Is een een door mijzelf bedacht woord dat de woorden weerstand en strand met elkaar combineert. En o, wat klinkt dat lekker, weerstrand. Van strand worden we blij en dat is niet voor niets. Want strand zorgt voor opbouw van je weerstand!

Negatieve ionen zijn positief voor het menselijk lichaam

In zeelucht en berglucht ontstaan door fijne waterdruppeltjes en uv-licht relatief veel negatieve ionen. Berglucht hebben we hier in Nederland niet, zeelucht gelukkig wel! Want die negatieve ionen hebben grote positieve invloed op ons lichaam:
* Hogere weerstand.
* Inhallatieallergieën kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.
 Hormonen; negatieve ionen hebben een grote invloed op hormonen die in de hypofyse worden aangemaakt en  die  belangrijke lichaamsfuncties aansturen als de bijnieren, schildklier en voortplantingsorganen. 
* Longen; het slijmoplossend vermogen en de zelfreinigende functie van de longen verbeteren. 
* Bloedsomloop; negatieve ionen voorkomen het samenklonteren van het bloed waardoor de kans op trombose en embolie vermindert.
* Ademhalingswegen werken beter.  

Lekker naar buiten

We horen vaak dat we vooral lekker naar buiten moeten de frisse lucht in. Maar waarom dat zo belangrijk is, wordt duidelijk als je bovenstaande voordelen leest. Die ionen vindt je niet alleen op het strand, maar ook in het bos, in natuurgebieden, stadsparken en zelfs in huis, maar dan minimaal. Dus lekker naar buiten gaan is bewezen knettergoed voor je gezondheid en het opbouwen van je weerstand. 

Strand = geluk

Een van de leukste gevolgen van een dagje strand of een fikse strandwandeling is dat strand je geluksgevoel vergroot. De negatieve ionen uit minerale zouten in zeewater zorgen ervoor dat je lichaam zuurstof sneller opneemt. En dat zorgt ervoor dat je hersenen extra serotonine aanmaken. Serotonine is een gelukshormoon dat je niet alleen gelukkig maakt, maar ook stress vermindert. Het klopt dus dat heel veel mensen blij worden van het strand; strand zorgt voor een vergroting van je geluksgevoel,. Wil je je weerstand vergroten? Ga lekker rnaar het strand! Heb je geen strand in de buurt, maar wel bos, een natuurgebied of een park? Ook dat is goed voor je weerstand!

Kom mee naar buiten allemaal

Zelf ben ik dol op het bos, vandaar dat ik een huisje in het bos in Drenthe heb, maar ik hou ook enorm van het strand. We gaan dan ook regelmatig naar het strand. Onlangs gingen we naar Den Helder, waar we strandslag Duinoord bezochten; een prachtig groot, leeg, stil, rustig en bijna verlaten strand. Ik neem je mee op onze wandeling op een bewolkte herfstzaterdag.

Hoor de stilte.

Schatten van de zee.

Verwondering over ieder die we ontmoeten.

Natuurlijke schoonheid.

Tijd, rust en ruimte.

Drie op een rij.

Liefde.

Is het nou een kwal of niet? Ja dus! Verwondering, verbazing en bewondering voor dit prachtige diertje.

Deze wonderlijke helder blauwe kwal leek uit de verte een lekke bal. Bedrogen door onze eigen ogen.

Wat een mooie en kunstige schepping van de natuur!

We lopen terug naar de parkeerplaats via de duinen.
 

Onze wandeling duurt een eeuwigheid, omdat we ieder wonder aanschouwen en uitvoerig bejubelen. 

 Hoe heerlijk is het om zeeën van tijd te nemen voor zee, strand en duinen, feitelijk voor onszelf.

Tijd om op te laden, bij te tanken, te reloaden en gewoon onszelf te zijn. 

Zonder stress, besef van tijd en heilig moeten, maar chill en ontspannen met elkaar. Dat is weerstrand!