Wentelteefjes

Wentelteefjes

door | Recepten

Ooooooh, wentelteefjes, hoe lekker! Ooit bedacht als gerecht om oud brood te verwerken, voor mij nu een heel lekkere good mood food-brunch. Lekker zoet en dan ook nog suiker met kaneel erop, mjammiedepammie!

Kan dat wel glutenvrij?

Natuurlijk kunnen wentelteefjes glutenvrij! Het enige verschil is dat je glutenvrij brood gebruikt. Eet jij wel gluten? Gebruik dan brood met gluten, geloof me, dat is 3 miljoen keer lekkerder. Martin eet wel gluten en hij eet altijd glutenvrij met mij mee, behalve brood. Dat eet ik glutenvrij en hij met gluten.

Gluten en glutenvrij

Ga je net als wij, glutenvrije en glutenbevattende wentelteefjes bakken? Bak ze apart in verschillende pannen en niet tegelijkertijd om kruisbesmetting te voorkomen. Houd gluten altijd goed gescheiden van glutenvrij en dat is geen geneuzel, maar noodzaak.

In de voorraadkast

In mijn keukenkastje staat altijd een glazen flesje met kaneel en suiker. Doe kaneel en suiker naar smaak in een flesje. Dop erop. Goed schudden en altijd klaar voor gebruik, ook lekker op pannenkoeken. 

Ingrediënten voor 4  tot 6 wentelteefjes

Brood, 4 tot 6 sneetjes

Eieren, 2.

Melk, 150 ml.

Boter, klontje.

Kaneel, naar smaak.

Kristalsuiker of kokosbloesemsuiker, naar smaak. 

Zo maak je het

1. Breek de eieren in een diep bord.

2. Schenk de melk erbij.

3. Kluts de eieren en de melk door elkaar met een vork.

4. Verhit een klontje boter in een koekenpan.

5. Haal een sneetje brood door het ei-melkmengsel. Draai om en doe de andere kant.

6. Bak aan beide kanten goudbruin in de gesmolten boter.

7. Bestrooi met suiker en kaneel. 

Ogen dicht en genieten maar. Eet smakelijk!

Meer good mood food

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!