Word de mooiste versie van jezelf

Word de mooiste versie van jezelf

door | Geluk, Leven

De mooiste versie van jezelf zijn houdt in dat je het beste uit jezelf en je leven haalt.  Niet omdat dat moet, maar omdat dat een aangeboren eigenschap is van de mens. Je brein wil altijd leren, ontwikkelen en groeien. Daar worden we als mens gelukkig van. Dussse, wat houdt je tegen? Word de mooiste versie van jezelf!

Leven is leren

Ik ben altijd blijven leren in het leven. En van het leven, dat natuurlijk ook. Door het opdoen van veel levenservaring ben ik niet alleen ouder, maar vooral ook wijzer geworden. Daarnaast heb ik door de jaren heen talloze boeken gelezen om mijn leergierige geest enigszins te temmen. Niet alleen om te leren, maar ook om mijzelf te blijven ontwikkelen en vooral te blijven groeien als mens. Het is mij duidelijk; leven is leren!

Blijven leren

Ook ben ik altijd opleidingen, cursussen en trainingen blijven volgen. Soms met tussenpozen, waarna ik daarna met frisse moed startte met iets nieuws. Omdat ik het zo leuk vind om met nieuwe dingen bezig te zijn. Om mezelf verder te ontwikkelen. Om bij te blijven. Te groeien als mens. En vooral om de mooiste versie van mezelf te worden. De mooiste versie van mezelf te zijn.

Leren zit in je genen

Dat altijd willen blijven leren is trouwens niet iets unieks voor mij, we hebben het (bijna) allemaal. Althans, zo lang we een zogeheten growth mindset hebben, waardoor we openstaan voor nieuwe dingen en ervaringen. Die growth mindset is aangeboren; als mens willen we dingen leren, onszelf ontwikkelen en blijen groeien. Je ziet dat overduidelijk bij (kleine) kinderen. Zelluf doen! is een typisch gevalletje van van willen leren, ontwikkelen en groeien. Ik weet niet of je de theorie van Maslow kent? Die theorie geeft de natuurlijke behoeften van de mens overduidelijk weer. Ik nam em voor je op in mijn blog Niet goed genoeg? (klikkerdieklik).

Oooo, zit dat zooo?

De behoefte om te blijven leren, jezefl blijven ontwikkelen en groeien als mens word je dus gelukkig niet opgedrongen door ‘de maatschappij’, maar is een aangeboren eigenschap die iedereen heeft of had (soms verdwijnt ie, meestal tijdelijk). Je hoeft em dus niet op je to do-lijstje op te nemen, je vervult em gedeeltelijk vanzelf. Door dingen te doen waarvan je blij wordt, nieuwe dingen of vaardigheden te leren, van baan te veranderen, een studie te beginnen of je te verdiepen in een bepaald onderwerp. Dat is geen verplichte kost, maar een natuurlijk proces. Het is trouwens heel gezond voor je brein om nieuwe vaardigheden te leren, indrukken op te doen en ervaringen te maken. Daarmee prikkel je je hersenen, stimuleer je de hersencellen en blijven je hersenen actief.

Ben jij de mooiste versie van jou?

Omdat het mij zo goed bevalt om de mooiste versie van mezelf te zijn, vraag ik me vaak af of jij ook de mooiste versie van jou bent. Ben jij de mooiste versie van jou? Ja, fantastisch en wat voelt dat goed hè? Nee, waarom niet? Wat doe je er concreet aan om die mooiste versie van jou te worden en vooral te zijn?

Smoezen brengen je niet verder in het leven

Je hoeft trouwens geen smoezen te verzinnen waarom je dingen niet doet, ik ken ze allemaal al… Geen tijd, geen geld, alleen een fiets, de kinderen of juist geen kinderen, je partner, het huishouden, drukke baan, de hypotheek, te moe, een moestuin, geen auto, ziek zwak misselijk of onderweg, altijd haast, slaapgebrek, te veel stress en vul zelf maar in. Ik noem dit trouwens bewust smoezen en geen excuses. Er is namelijk geen enkel excuus om niet de mooiste versie van jezelf te zijn. We hebben allemaal even veel tijd, we hebben (bijna) allemaal een huishouden met of zonder partner, kinderen en wat daarbij komt kijken. Velen van ons hebben een drukke baan, een hypotheek en slaapgebrek nemen we allemaal op de koop toe.

Het leven heeft een houdbaarheidsdatum

Helaas heeft het leven en ook jouw leven, een houdbaarheidsdatum. En ook helaas, deze houdbaarheidsdatum staat niet op onze verpakking… We weten simpelweg niet hoeveel tijd we nog hebben in dit leven, met dien verstande dat de toekomst iedere dag korter wordt. Kom dus nu in actie en word die mooiste versie van jezelf!

Welke cursus volg jij?

Online cursus Energiek en gezonder in 6 weken, klik voor meer info
Wil je je energiek voelen en daardoor meer geluk ervaren in je leven? In deze cursus ga je in 6 weken tijd stap voor stap aan de slag met je leefstijl, mindset,  stressvermindering, voedingspatroon, lichaamsbeweging en rust, ontspanning en slaap. Ook voor vrouwen die weinig tijd hebben. Het gaat er hier niet om dat je 100% gezond moet zijn of worden, integendeel. Je bent helemaal goed zoals je bent. We bekijken samen hoe jij je zo gezond mogelijk kunt voelen, rekening houdend met jouw eventuele beperkingen.

Cursusinhoud:
Les 1. Leefstijl
Les 2. Mindset
Les 3. Stress
Les 4. Voeding
Les 5. Lichaamsbeweging
Les 6. Rust, ontspanning en slaap

Online cursus Minder stress in je leven, klik voor meer info
Wil je stressoren herkennen die in jouw leven een negatieve rol spelen? Deze erkennen en de voor jou juiste technieken en methoden gebruiken om de stress in jouw leven drastisch te verminderen?  Je leert anders denken en doen en daardoor je leven veel gemakkelijker maken. Minder stress zorgt voor meer energie en geluk.

Cursusinhoud:
Les 1. Wat is stress en is stress echt zo slecht?
Les 2. Hoe ontstaat stress?
Les 3. Soorten stress.
Les 4. Gevolgen van langdurige stress.
Les 5. Het leven.
Les 6. Jij en jouw stress.
Les 7. Alle ballen in de lucht!
Les 8. Jij bent de sleutel tot je eigen geluk.
Les 9. Stress aanpakken en drastisch verminderen.
Les 10. Zo lukt het zeker.

Online cursus Leef positief, klik voor meer info
Wil je positiever in  het leven leren staan, je eigen gedachtenpatronen leren kennen en weten hoe je je leven zinvol maakt en je een staat van flow bereikt? In deze cursus leer je ook hoe je omgaat met tegenslag en de ellende in de wereld, hoe je je authentieke zelf bent en waarom het belangrijk is dat je je leven als zinvol ervaart.

Cursusinhoud:
Les 1. Zoektocht naar geluk.
Les 2. Een positieve levenshouding.
Les 3. Een negatieve levenshouding.
Les 4. Jouw leven draait om jou.
Les 5. Positieve emoties ervaren.
Les 6. Positieve relaties hebben.
Les 7. Communicatie; basis voor een positief leven.
Les 8. Een zinvol leven leiden.
Les 9. Iets bereiken in het leven.
Les 10. Leven in het moment.
Les 11. Regisseer je leven.

Online cursus Vergroot je zelfvertrouwen, klik voor info
Wil je zelfverzekerder in het leven staan, een positieve levenshouding en een realistisch zelfbeeld ontwikkelen? Ook leer je in deze cursus jezelf en je uiterlijk volledig accepteren, hoe je omgaat met een belemmerende omgeving en blakend van zelfvertrouwen door het leven gaat. Je leert op jezelf en het leven vertrouwen en dat is goud waard!

Cursusinhoud:
Les 1. Zelfvertrouwen en meer.
Les 2. Zelfliefde.
Les. 3. Zelfbeeld.
Les 4. Leer jezelf kennen.
Les 5. Wees jezelf.
Les 6. Jij en de rest van de wereld.
Les 7. Balans in je leven.
Les 8. Mindset.
Les 9. Verander je leven.
Les 10. Je nieuwe leven.
Les 11. Een leven vol zelfvertrouwen.
Les 12. Een zelfverzekerde toekomst tegemoet.

Online cursus Hou van jezelf, klik voor info
Wil je jezelf beter leren kennen, weten wat je ècht wilt in en met je leven en meer rust? Ook leer je in deze cursus omgaan met kritiek, hoe je je je veerkracht vergroot en  hoe je van jezelf leert houden en waarom dit zo belangrijk is. Zelfliefde is de basis voor een gelukkig leven. Ben je niet (helemaal) gelukkig? Ga dan eens voor jezelf na of een gebrek aan zelfliefde hiervoor de reden kan zijn.

Cursusinhoud:
Les 1. Houden van jezelf.
Les 2. Word de hoogste prioriteit in je leven.
Les 3. Zorg goed voor jezelf.
Les 4. Zijn wie je ècht bent.
Les 5. Stop met moeten.
Les 6. Vergroot je zelfvertrouwen.
Les 7. Omgaan met gedachten en emoties.
Les 8. Omgaan met verlies en rouw.
Les 9. Ontwikkel een positieve levenshouding.
Les 10. Overwin je angsten.
Les 11. Omgaan met andere mensen.
Les 12. Accepteer jezelf.
Les 13. Wat zijn jouw wensen en dromen?
Les 14. Wat maakt jou gelukkig?

Word de mooiste versie van jezelf

Begin nu; leer, ontwikkel en groei en word die mooiste versie van jezelf! ♥

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!