Wortel-gembersoep

Wortel-gembersoep

door | Recepten

Deze gezonde soep is hartstikke lekker. Ik heb em lekker licht gehouden door geen room o.i.d. toe te voegen. en daardoor is ie plantaardig, glutenvrij en lactosevrij. Een feestje voor iedereen dus en zeer geschikt als voorgerecht.

 

Gember

Gember is hartstikke gezond. Gember:
* Werkt ontstekingsremmend.
*  Is effectief tegen kanker.
* Gaat diabetes 2 tegen.
* Werkt goed tegen (zwangerschaps)misselijkheid.
* Vermindert klachten bij reuma.

Meer over heel veel andere kruiden en specerijen vind je in mijn e-book Eet jezelf gelukkig!

Ingrediënten voor vier personen

* Wortelen, ongeveer 750 gram, gewassen en in stukjes gesneden.

* Gember, verse, fijn gesneden, een stukje.

* Kurkuma, een theelepel.

* Ui, een.

* Knoflook, een teen.

* Appel, een.

* Groentebouillon, 1 liter.

* Pompoenpitten en/of zonnebloempitten.

* Bakolijfolie.

 

Zo maak je de wortel-gembersoep

* Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de kurkuma, fijngesneden ui en knoflook aan.

* Voeg de in stukjes gesneden wortel, appel en de gember toe en bak mee.

* Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. 

* Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.

* Rooster de zonnebloem- en/of pompoenpitten in een droge koekenpan.

* Pureer de soep met een staafmixer.

* Schep de soep in soepkommen of borden.

* Verdeel de geroosterde pompoen- of zonnebloempitten over de soep.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!