Zalmfilet met pestodressing

Zalmfilet met pestodressing

door | Recepten

Zalm kun je beschouwen als echte superfood; zalm bevat gezonde vetten, veel B-vitaminen en zalm is knettergoed voor je hersenen. Daarom vandaag een echt makkelijk, snel, gezond en vooral lekker recept met zalmfilet. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de zalmfilet met pestodressing

* Zalmmoot, zalmfilet met of zonder huid, hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen voor wie je kookt. Zalmfilet met huid bakt makkelijker en valt minder snel uit elkaar dan zalmfilet zonder huid. Bovendien is het erg lekker, je kunt de huid na het bakken gewoon lekker opeten! Koop bij voorkeur wilde zalm met MSC-keurmerk.

* Bakolijfolie, wij gebruiken deze. Deze bakolijfolie kun je goed verhitten zonder dat deze spettert en spat en je je keukenvloer moet dweilen. 

* Pestodressing, het recept vind je hier. Omdat je pestodressing gebruikt die veel smaak heeft gebruik je geen zout of peper op de zalmfilet.

Zo maak je de zalmfilet met pestodressing

* Verhit bakolijfolie (of roomboter of kokosolie) in een koekenpan op middelhoog vuur.

* Bak de zalmfilet op de kant van de huid (als je zalm die heeft) goudbruin. Na ongeveer 8 minuten draai je je zalmfilet om en bak je de andere kant (zonder huid) in ongeveer 4 minuten gaar. Hoe lang jouw zalm moet bakken is afhankelijk van de dikte, maar ga uit van ongeveer 12 minuten. Niet te lang bakken, anders wordt je zalm te droog.

* Schep na het bakken op een bord.

* Besprenkel royaal met de pestodressing. Gebruik je pesto in plaats van pestodressing? Pas dan de hoeveelheid aan (en gebruik minder).

* Serveer direct en geniet.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!