Zalmfilet met pestodressing

Zalmfilet met pestodressing

door | Recept

Zalm kun je beschouwen als echte superfood; zalm bevat gezonde vetten, veel B-vitaminen en zalm is knettergoed voor je hersenen. Daarom vandaag een echt makkelijk, snel, gezond en vooral lekker recept met zalmfilet. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de zalmfilet met pestodressing

* Zalmmoot, zalmfilet met of zonder huid, hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen voor wie je kookt. Zalmfilet met huid bakt makkelijker en valt minder snel uit elkaar dan zalmfilet zonder huid. Bovendien is het erg lekker, je kunt de huid na het bakken gewoon lekker opeten! Koop bij voorkeur wilde zalm met MSC-keurmerk.

* Bakolijfolie, wij gebruiken deze. Deze bakolijfolie kun je goed verhitten zonder dat deze spettert en spat en je je keukenvloer moet dweilen. 

* Pestodressing, het recept vind je hier. Omdat je pestodressing gebruikt die veel smaak heeft gebruik je geen zout of peper op de zalmfilet.

Zo maak je de zalmfilet met pestodressing

* Verhit bakolijfolie (of roomboter of kokosolie) in een koekenpan op middelhoog vuur.

* Bak de zalmfilet op de kant van de huid (als je zalm die heeft) goudbruin. Na ongeveer 8 minuten draai je je zalmfilet om en bak je de andere kant (zonder huid) in ongeveer 4 minuten gaar. Hoe lang jouw zalm moet bakken is afhankelijk van de dikte, maar ga uit van ongeveer 12 minuten. Niet te lang bakken, anders wordt je zalm te droog.

* Schep na het bakken op een bord.

* Besprenkel royaal met de pestodressing. Gebruik je pesto in plaats van pestodressing? Pas dan de hoeveelheid aan (en gebruik minder).

* Serveer direct en geniet.

Eet smakelijk!

Andere leuke blogartikelen

Sharing is caring!