Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Zeg nooit nooit…

door | sep 21, 2022 | Liefde, Persoonlijk

Zeg nooit nooit…

In juni 2021 stopte ik definitief met bloggen en online ondernemen. Ik haalde er simpelweg geen voldoening meer uit. Achteraf gezien snap ik zo goed waarom. Ik dwong mezelf namelijk in een keurslijf van minimaal 4 tot 5 blogs per week publiceren (naast mijn coachingswerkzaamheden). Voor mij is het schrijven hiervan een fluitje van een cent. Ook aan inspiratie heb ik nul gebrek. Maar de technische perikelen die nu eenmaal gepaard gaan bij vooral de webshop, braken mij op. En oooo, de verplichte marketing (die echt andere koekie is bij online ondernemen) liet mijn energieniveau tot in mijn schoenen zakken, brrrrr.

Creëer je eigen gevangenis

Tel daarbij de social media-actie-uurtjes op en tadadaa, voordat je het zelf in de gaten hebt, ben je 24/7 bezig met je bedrijf. En vooral de aanverwante zaken zorgden ervoor dat ik 24/7 ‘aan stond’. Altijd ‘nog even’ iets doen; altijd koud eten want nog eeeeven een fotootje maken voor en tijdens het eten, berichten plaatsen op Facebook, foto’s plaatsen op Insta, reageren op LinkedIn en vragen beantwoorden via de e-mail. Dit houdt dus echt nooit op.

Mijn business was een gevangenis geworden die mij beperkte en belemmerde in plaats van de vreugdevolle bezigheden die coachen en schrijven voor mij zijn. Het plezier wat ik aanvankelijk had, verdampte volledig… Ik zat zuchtend, scheldend en ploeterend voor mijn laptop te klagen hoe vreselijk zwaar ik het had. Ik voelde me verschrikkelijk. Tijd om te stoppen dus!

Effe wat anders…

Ruim een jaar lang deed ik heel andere dingen; ik hield mij bezig met de gigantische verbouwing van mijn huis en het nog mooier maken van dit huis. Toen het huis enigszins op de rit was, begon ik met de tuin; een groente-, fruit- en bloemetjestuin. Afgelopen april werd ik oma! En o jongens, wat is dat leuk! En nee, ik heb zelf geen kinderen, maar wel twee prachtige leasedochters (voor degenen die nog altijd naar hen vragen) en een van hen werd afgelopen april moeder van het liefste, leukste, mooiste en grappigste jongetje ter wereld. Ik kon doen en laten wat ik wilde en wanneer ik wilde, kreeg mijn torenhoge energieniveau terug en voelde me helemaal heppiedepeppie. Geen wilde haar op mijn hoofd die eraan dacht weer online te gaan ondernemen, hell no!

Happily ever after

Ik miste mijn online werk geen moment. Regelmatig kreeg ik vragen en mailtjes van oud-lezeressen of ik toch nog alsjeblieft weer wilde gaan bloggen, maar nee, ik was resoluut, overtuigd en vastberaden; mijn blogtijd was geweest. En ze leefde nog lang en gelukkig.

Klopt helemaal! Maar, en ja hoor, daar is ie weer, de eeuwige ‘maar’ die ervoor zorgde dat het toch weer begon te kriebelen… Het werd eind juli 2022. En ergens tussen eind juli en begin augustus vindt jaarlijks de zogeheten Leeuwenpoort plaats, gebaseerd op het dierenriemteken Leeuw (horoscoop). Als je hierover meer wilt weten, kijk dan even op internet, is echt interessant.

Het universum beslist

De Leeuwenpoort staat voor transformatie, vernieuwing, nieuwe ideeën en plannen, nieuwe wegen bewandelen en nieuwe paden betreden. En die Leeuwenpoort opende zich voor mij wel heel erg letterlijk. Ik kreeg namelijk door (en over hoe dat gaat en werkt vertel ik je later meer) dat ik een boek moest schrijven. Nou ja eigenlijk kreeg ik een heel pakket door van het universum; een boek, website, blog en coaching en last but not least zelfs de titel van dit pakket; Leven in vrijheid. Aha! Nou mooi niet dus, ik zat hier echt niet op te wachten!

Altijd als ik zoveel weerstand voel, weet ik dat het onderwerp van weerstand niet door mijzelf bedacht is. En dat ik dat dus niet kan en ga afdoen als een simpel ego-dingetje. Nee joh, dingen die zoveel weerstand bij mij oproepen komen niet uit mijn hoofd, maar uit mijn hart (en ziel). En of ik het nou wil of niet, daar komt altijd een vervolg uit…

Dag weerstand, hallo mogelijkheden!

Sneller dan het licht, verdampte mijn weerstand en kreeg ik megaveel zin om weer online te gaan ondernemen. En ach joh, die technische perikelen ga ik nu niet krijgen, ik heb zoveel ervaring… Dat boek gaat er overigens niet komen, ik wil natuurlijk wel mijn lekkere leventje in vrijheid behouden en mezelf daarin zeker niet opnieuw beperken en belemmeren. En nee, er komt geen Facebook, geen LinkedIn en Insta heb ik al, dus weinig nieuws op dat gebied. Ik heb overigens de naam Leven in vrijheid  die het universum aandroeg, veranderd in Leven vanuit liefde, omdat ik Leven in vrijheid wel heel zwaar, bombastisch en religieus vind overkomen. Heeft het, of in ieder geval mijn, universum wel vaker last van… Leven vanuit liefde (wat ik overigens zelf al jaren doe) past 100% bij deze tijd en ook bij mij.

En daarmee is Jolandatoet.nl Leven vanuit liefde een feit!

Wat en waar?

Ik bied opnieuw 1-op-1-coaching aan; je kunt je dus door mij persoonlijk laten coachen! Dat zal vanuit praktische overwegingen vooral via videobellen zijn, maar elkaar persoonlijk ontmoeten kan ook in mijn kantoor in Rotterdam. Hoe gaaf is dat?

Ook ga ik weer bloggen en vloggen! De onderwerpen waarover ik schrijf en klets zijn divers, maar altijd gerelateerd aan liefde, joejoe. Denk aan authenticiteit, mindset, vrijheid en natuurlijk mijn expertise gelukskunde (positieve psychologie). Heel grappig feit hierbij is dat de blogs die ik in het verleden schreef (vrijwel) allemaal een opstap lijken te zijn geweest naar dit blog. Van Consuminderen met Plezier via Leef vanuit je hart via Reis door je leven naar Jolandatoet.nl Leef je mooiste leven en Leef je joy! is achteraf bezien, een logische stap, omdat ze allemaal leiden naar meer geluk en vrijheid. Tel daarbij hetgeen op wat ik afgelopen pak em beet twee jaren leerde van het leven en pats boempie, alle puzzelstukjes vallen voor mij op hun plaats. Leven vanuit liefde is de basis voor een gelukkig leven in vrijheid en vol overvloed.

En dit niet meer…

Op Leven vanuit liefde vind je geen recepten, geen reisverslagen en geen persoonlijke foto’s van mijn huis en zo. Ik hou tegenwoordig veel meer dingen privé en dat is een bewuste keuze. Dat lijkt misschien minder persoonlijk, dat is het niet! Ik ga hier namelijk dingen met je bespreken en delen die ik nooit eerder deelde. Spirituele zaken, de Wet van Aantrekking en natuurlijk gebruik ik altijd mijn kennis en kunde over positieve psychologie (gelukskunde), kwantumfysica (alles is energie) en mindset; de ultieme combi voor meer geluk en vrijheid in je leven. Ik ga hier dieper dan ooit tevoren. Foto’s van mijn privéleven deel ik op Instagram en ook daar ben je van harte welkom!

Inspiratie

Met mijn artikelen wil ik je inspireren en niet langer informeren. Je kunt er dus lekker zelf mee aan de slag. Of niet. En dat is ook helemaal dikke prima. De reactiemogelijkheid van mijn blog laat ik uitstaan, maar ik vind het enig als je me een e-mail stuurt. Ik reageer altijd terug, maar het kan even duren, iets met vrijheid… Ook kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief zonder nieuws, heerlijk hë? Mijn nieuwsbrief zonder nieuws luistert naar de naam Laugh Letter en is bedoeld als inspiratie voor een vrolijk begin van je dag met een lach op je snuit. Laugh Letter ploft op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in je mailbox. Het aanmeldformulier vind je onderaan dit blog.

Zeg nooit nooit!

Zoals je ziet, heb ik nog steeds heel veel woorden nodig om mijn boodschap over te brengen. Ik ben het nog niet verleerd, hoezeeee! Ik wens je hier heel veel leesplezier en hoop je te inspireren om ook te leven vanuit liefde. Ik heb er zin in om eindeloos veel mooie artikelen voor je te schrijven. Enne; een idee voor een nieuw boek heb ik ook al… Moraal van dit hele verhaal; Zeg nooit nooit!