Zo kan het niet langer!

Zo kan het niet langer!

door | Persoonlijk

Ik heb het regelmatig; het gevoel dat het leven anders moet. Mijn leven anders moet. Waarschijnlijk herken je het wel; je wilt meer rust, meer ontspannen, meer tijd voor jezelf en vooral goed voor jezelf zorgen. Dat. Ik neem me iedere keer opnieuw voor nu echt, echt, echt goed voor mezelf te gaan zorgen. En als ik het niet zo wil noemen, noem ik het iets soortgelijks. Denk aan Doen wat goed voor me is, da’s dan ook mijn jaarthema voor dit jaar. Maar doen? Ho maar!

 

Klaar!

En nu is het klaar! En ga ik het echt, echt, echt anders doen. Veel beter voor mezelf zorgen. Maar ja, dat wilde ik in januari ook echt, echt, echt. En in december, oktober en vorig jaar mei ook… Wat is het dan toch, dat ik en met mij waarschijnlijk heel veel andere vrouwen het dan toch niet doe? Hoe komt dat nou? Ik ben notabene lifecoach!

Bullshit, excuses en smoezen

En jawel, ik heb het antwoord gevonden… Bullshit, excuses en smoezen. Dat is de oorzaak dat je iedere keer weer in dezelfde valkuilen stapt, dezelfde fouten maakt, in herhaling treedt, je leven toch weer net niet echt verandert (alleen een paar kleine, laffe dingetjes zoals lekker vaak broccolisoep eten en de vaatwasser laten uitruimen door je partner…) en je af en toe echt op je bek gaat.

Op mijn bek gaan

En op mijn bek ging ik jongens, de afgelopen maanden. Niet letterlijk hoor en ook figuurlijk valt het allemaal nogal mee, maar toch ik deed niet wat ik wilde doen. Of in ieder geval zei te willen doen. Want dat is natuurlijk ook een verschil; iets daadwerkelijk doen of zeggen dat je iets wilt doen… En dus was ik na een oververmoeid december waarin ik noodzakelijkerwijs meer rust nam, in januari, februari en maart weer continu aan het werk. Alle goede voornemens en mooie intenties ten spijt. Ik was en bleef helemaal kapot, niet zo gek als je niets verandert.

Passie voor werk

Het voordeel van mijn werk is dat het mijn grote passie is. Het nadeel van online ondernemerschap is dat je er 24/7 mee bezig bent en altijd ‘aan’ staat. En dus ging ik na een korte rustpauze in december vrolijk verder met mezelf uitputten, uithollen en roofbouw plegen op mijn eigen lichaam en geest. En dan kan je werk je passie zijn, maar ten onder gaan aan je passie kan echt en nee, dat wil je niet. Iedere dag werd een ploeterdag en op een gegeven moment vond ik mijn werk zelfs minder leuk, had ik overal pijntjes en had ik 3 maanden continu een koortslip, soms zelfs stereo links en rechts tegelijk. En natuurlijk spelen hormonen een rol, ik ben niet voor niets 50 jaar. En natuur spelen de vaak behoorlijk heftige bijverschijnselen van mijn hartmedicatie een rol. Maar het is absolute bullshit dat als grote boosdoener aan te wijzen. De echte oorzaak ligt in veel teveel uren werken en te weinig rust, beweging en ontspanning.

Mijn eigen bullshit

En natuurlijk weet je dat dat slecht voor je is. Natuurlijk wist ik dat dat slecht voor mij was en is. En toch deed ik het. Door mijn eigen bullshit te geloven:

* Hard werken is goed voor je.

* Veel uren werken zorgt voor meer resultaat.

* Ik moet vooruit werken voor de vakantie.

* Ik moet dingen inhalen na de vakantie.

* Dat hoort nu eenmaal bij het online ondernemerschap.

Echt allemaal hele vette bullshit! Totale onzin! Nergens op gebaseerd en al helemaal niet op wetenschap. En dat terwijl dat zo belangrijk voor mij is, omdat ik me als stresscounsellor & lifecoach altijd baseer op wetenschap. Ik ga natuurlijk niet zomaar verzinnen dat positiviteit  zorgt voor meer geluk, dat is wetenschappelijk aangetoond. En dan geloof ik wel mijn eigen bullshit? Dat is toch te raar?

Zo kan het niet langer!

Ik maakte de afspraak met mezelf dat ik niet meer mijn eigen bullshit geloof. Sterker nog; ik accepteer en tolereer geen bullshit meer in mijn leven! Ook en zelfs niet van mezelf. Omdat het bullshit is. Slappe, vage excuses en smoezen die nergens op slaan, kant nog wal raken, niet waar zijn en er in mijn geval toe leiden dat ik precies datgene doe wat ik niet zou moeten doen; 80 uur per week werken (want daar hebben we het dan over). En ja, mijn werk is en blijft mijn passie, maar dat zou ook moeten kunnen in 40 uur per week. Of in 32 of 24 uur. En anders moet je je doelen bijstellen en in ieder geval haalbare doelen stellen. Ja toch? Meer over bullshit en ook jouw bullshit binnenkort op dit blog. Want weet je; zo kan het niet langer! 

 

Meer leuks over mindset

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Social media

Sharing is caring!