Zo krijg je meer energie; stop energielekken

Zo krijg je meer energie; stop energielekken

door | Gezondheid, Leefstijl

Energie; daarvan willen we allemaal zo veel mogelijk. Een energiek leven is een leuk leven. Als je je energiek voelt, kun je veel aan. Kun je leuke dingen doen. Ben je in staat minder leuke dingen beter op te vangen. Voel je je uitgeruster. Beter. Minder kort op de bok. Gezelliger. En vooral gelukkiger.

Energielekken

Helaas hebben we allemaal te maken met energielekken. Wat een vies woord is dat trouwens, energielek, bah. Energielekken zijn dingen, situaties, gebeurtenissen die ervoor zorgen dat je energie weglekt en dat je dus minder energie hebt dan je zou willen.

Remedie
Hiervoor is maar één remedie, nou ja, er zijn er natuurlijk meer, maar ik bespreek er vandaag eentje met je. Het stoppen van je energielekken. Als je niet langer kostbare energie laat weglekken, krijg je er meer van. Hoog tijd dus om te stoppen met het verspillen van je energie.

Zo stop je energielekken

* Leef je eigen leven
In mijn optiek zijn mensen (even lekker generaliserend) misschien nog wel banger voor het leven dan voor de dood. Bang voor de mening van anderen, bang om hun dromen waar te maken, om egoïstisch te zijn, te doen wat ze zelf willen en daarmee anderen te kwetsen, bang om uit hun comfortzone te komen, eigen verantwoordelijkheid te nemen, om levensveranderende beslissingen te nemen. Kortom; bang voor het leven.

* Hèb je wel een probleem?
Wij mensen zijn geneigd snel beren op de weg te zien. Wij denken in problemen en niet in oplossingen of uitdagingen zo je wilt. Maarre, heb je wel een probleem? Een probleem is een situatie die je nu, op dit moment, last of overlast geeft. En dus niet iets uit het verleden of de toekomst. We geven zelf betekenis aan onze gedachten en zien dat als probleem. Op het moment dat we (iets) anders denken, is het probleem vaak opgelost…

* Bescherm jezelf
Bescherm jezelf tegen emoties en energieën (zowel hoge als lage) van andere mensen. Vooral hoogsensitieve mensen nemen snel emoties en energieën van anderen over. Sluit jezelf hiervoor af, was je handen, ga onder de douche of brand wierook. Er zijn veel meer manieren, ik noem er hier slechts een paar.

* Ga naar buiten
De natuur geeft je hernieuwde energie.

* Pieker niet over gisteren
Gisteren is geweest. Je leeft nu. Waarom zou je piekeren over gisteren? Gisteren is voorbij. En wat er gisteren ook gebeurd is, je kunt het niet meer ongedaan maken. Bovendien; is hetgeen wat gisteren gebeurd is, vandaag wel een probleem? Meestal is dat namelijk niet het geval.

* Kijk zonder zorgen naar morgen
Morgen bestaat nog niet, dus waarom zou je je zorgen maken over morgen?

* Verheug je
Verheug je op iedere mooie, nieuwe dag. Heb de intentie van vandaag een hele leuke te maken. Visualiseer leuke dingen en verheug je op vandaag.

* Sta stil
Sta stil bij alles wat je hebt. Bij alles wat je kunt. En bij alles wat er mogelijk is in je leven. Sta stil bij de goede dingen des levens. Wees dankbaar en hou een dankbaarheidsdagboek bij.

* Ga vaker offline.

* Maak leuke toekomstplannen
Maak leuke plannetjes voor de nabije toekomst. Leuke dingen doen geeft energie en dat hoeven geen groots en meeslepende dingen te zijn. Ergens een ijsje eten, het maken van een boswandeling, zelf poffertjes bakken, een tekening maken, dansen. Het kost geen drol en geeft veel energie. Ook het uitkiezen en plannen van een vakantie, het uitzoeken van een nieuwe auto of caravan of dromen over een nieuwe badkamer geven veel mensen een gevoel van positieve energie.

Meer energie uit je eigen leven halen?

Zorg dat je supergoed in je vel zit, dat je blij bent met en tevreden over jezelf. Het allerbeste uit jezelf en je leven halen? Volg zo’n leuke online cursus! 

Leuke en leerzame online cursussen en programma’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social media

Sharing is caring!