Zo stel je de ideale kaasplank samen

Zo stel je de ideale kaasplank samen

door | Borrel, Glutenvrij, Recepten

Ik ben er dol op; borreltjes! En of het nou de vrijdagmiddag, zaterdagavond of zondagsborrel is, voor mij hoort er kaas bij! In dit blog vertel ik je alles over het samenstellen van de ideale kaasplank.

Kaasplank

Heerlijk hè, een stukje kaas bij de borrel? Of twee, drie…Natuurlijk kies je kaas die je lekker vindt, maar hoe stel je nu een goede kaasplank samen? In dit blog vertel ik je alles over het samenstellen van de ideale kaasplank, of beter gezegd jouw ideale kaasplank!

Zo stel je de ideale kaasplank samen

* Kies minimaal 3 verschillende soorten kaas.

* Kies verschillende soorten kazen bijvoorbeeld koekaas, geitenkaas, schapenkaas, kaas met- en zonder kruiden, met en zonder schimmels.

* Kies kazen die in smaak variëren van zeer mild tot zeer pittig.

* Ga uit van ongeveer 150 gram kaas per persoon rekening houdend met eventuele andere borrelhapjes.

* Gebruik voor het snijden van iedere kaassoort een ander mes.

Welke kaas kies je?

Als leidraad voor een mooie kaasplank, kun je kiezen voor kazen uit iedere kaasfamilie:

* Witschimmelkazen zoals roombrie, cambembert, brie de meaux.

* Geiten- en schapenkazen zoals geitenbrie, chevre, crementell, pecorino, jonge, belegen of oude geitenkaas.

* Half harde en harde kazen zoals boerenkaas, comte, manchego, cheddar.

* Rode korstkazen zoals bon taleggio, munster, morbier, port salut.

* Blauwschimmelkazen zoals blue stilton, gorgonzola, roquefort.

Of ga naar een goede kaaswinkel en laat je adviseren, superleuk om te doen! Ook heel leuk; Als je weet welke kaassoorten je lekker vindt, kun je ook kiezen voor verschillende kazen uit 1 familie. Of kazen uit een bepaald land of bepaalde streek. Je ziet, er is ontzettend veel mogelijk om op je eigen manier jouw ideale kaasplank samen te stellen.

Wat eet je erbij?

Lekker bij een kaasplank:
* Brood (glutenvrij).
* Toastjes (glutenvrij).
* Druiven.
* Verse vijgen.
* Chutneys en compotes.
* Vijgen- of dadelbrood.
* Rucolasla.
* Noten.

Geniet ervan!

Maak je eigen keuzes, laat je adviseren, experimenteer, probeer en vooral geniet ervan!

Meer lekkere recepten voor bij de borrel

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!