Zo word je de mooiste versie van jezelf

Zo word je de mooiste versie van jezelf

door | Geluk, Leven

Je bent de mooiste versie van jezelf als je je talenten gebruikt, je passie leeft en doet waarvan jij gelukkig wordt. Je blijft jezelf ontplooien en ontwikkelen, het maakt niet uit op welk vlak. Mensen die de mooiste versie van zichzelf zijn, kleuren de wereld op hun eigen manier een beetje mooier. In dit blog geef ik je praktisch toepasbare en bruikbare tips & trics hoe je de mooiste versie van jezelf wordt.

Jij

Vandaag ga ik samen met je kijken naar hoe je dat nu eigenlijk doet, de mooiste versie van jezelf worden.

De mooiste versie van jezelf zijn

Je bent de mooiste versie van jezelf als je je talenten gebruikt, je passie leeft en doet waarvan jij gelukkig wordt. Je blijft jezelf ontplooien en ontwikkelen, het maakt niet uit op welk vlak. Mensen die de mooiste versie van zichzelf zijn, kleuren de wereld op hun eigen manier een beetje mooier. Door hun passie, inzet en toewijding. Denk maar eens aan leerkrachten, ambachtelijke bakkers, aan al die mensen die vrijwilligerswerk doen, schrijvers, aan mensen die in de zorg werken, aan voorleesmoeders, hoveniers, acteurs, aan ouders die meegaan op schoolreis, aan mantelzorgers en koks om er zomaar eens een paar te noemen. Je kunt zelf vast nog tig voorbeelden bedenken van mensen die zich vanuit hun passie inzetten voor anderen. En daardoor de mooiste versie van zichzelf zijn.

Zo word je de mooiste versie van jezelf

Hou van jezelf
Zelfliefde is de basis voor een gelukkig leven. Mensen die van zichzelf houden zorgen beter voor zichzelf, stellen grenzen, nemen tijd voor zichzelf en besteden tijd en aandacht aan zichzelf en hun eigen wensen en behoeften. Hierdoor zitten ze beter in hun vel, zijn ze beter bestand tegen stress en ergeren ze zich minder, ze staan positiever in het leven en hebben meer energie. Zelfliefde en zelfcompassie zijn nooit egoïstisch, als je goed voor jezelf zorgt kun je namelijk veel beter voor anderen zorgen.

Wees authentiek
Wees jezelf, doe je niet anders voor dan je bent. Verschuil je niet. Draag geen masker. Vertel geen halve waarheden of leugens om je anders (lees mooier) voor te doen dan je bent. Je bent goed zoals je bent. Ben jij iemand die het liefst op kaplaarzen door de blubber struint? Helemaal goed, je hoeft echt niet dagelijks hoge hakken te dragen, is nog hartstikke slecht voor je rug ook. Ben jij een introvert die bij voorkeur diepergaande een-op-eengesprekken houdt? Dat is net zo’n dikke prima als wanneer je juist een feestganger bent die energie krijgt van grote groepen mensen en feestgedruis. Alles is goed, zolang het maar ècht bij je past. Jezelf in een keurslijf of vast stramien willen persen wat niet bij je past, maakt hartstikke energieloos en ongelukkig.

Blijf jezelf ontplooien
Ongeacht hoeveel kennis en kunde je hebt en hoeveel opleidingen en cursussen je al hebt gedaan in het leven, blijf jezelf verder ontwikkelen en ontplooien. Dat hoeft niet perse voor je werk te zijn, maar dat kan op allerlei gebied zijn. Denk aan een cursus boekhouden, tapdansen, Engels, pottenbakken, een moestuin beginnen (zeer leerzaam!), leren piano spelen, schilderen, schrijven (zeer helend!), consuminderen, koken, fotograferen en vul zelf maar verder in. Doe iets waarin en waaraan jij plezier beleeft.

Neem tijd voor jezelf
Neem tijd om dingen te doen die jij leuk en belangrijk vindt. Geen tijd is het makkelijkste en slechtste excuus.

Besteed aandacht aan je uiterlijk
Omdat verzorgde mensen er aantrekkelijker uitzien dan onverzorgde en je jezelf beter voelt met frisgewassen haar en schone kleding. Aandacht maakt alles mooier!

Zorg voor voldoende ontspanning en slaap
Klinkt logisch, is in de praktijk toch vaak net iets lastiger. Als je constant gestrest en hyperventilerend van ellende rondrent, ben je niet de mooiste versie van jezelf. Zorg voor voldoende ontspanning en slaap en je bent beter opgewassen tegen de kleine en grote frustraties en tegenslagen in het leven.

Ruim op
Hoe kun je de beste versie van jezelf zijn als je in een grote chaos leeft? Als je onnodig veel tijd en energie verliest aan het zoeken van alledaagse dingen als je sleutels, de gymbroek van je zoon en de shampoo? Ruim op, geef weg, doe weg, gooi weg en zorg voor een overzichtelijk, net en ordentelijk huis. Klinkt tuttig, is superhandig. Bewaar geen spullen die je nooit gebruikt, zorg dat de was is weggewerkt en dat er niet overal en nergens prullen rondslingeren. Het is echt een kwestie van organiseren en iedereen kan het, desnoods met hulp. Zorg dat je financiën goed op orde zijn en dat je financieel inzicht en overzicht hebt. Financiële onwetendheid, zorgen en wanorde zijn de groote veroorzakers van negatieve stress.

Zorg voor zelfvertrouwen
Zelfverzekerde mensen zitten beter in hun vel, kunnen meer aan, zijn niet zo snel uit het veld te slaan en zijn gelukkiger. Heb jij onvoldoende zelfvertrouwen? Doe er iets aan!

Weet wat er speelt in je leven
Dat klinkt vast een beetje gek, maar geloof me, heel veel mensen hebben geen idee wat er speelt in hun leven… Ja, wel ergens vaag op de achtergrond, maar ze weten niet wat er nu, op dit moment en de rest van de week speelt. En juist als je weet wat er speelt, kun je anticiperen op wat komen gaat, plannen en organiseren. Als je op woensdag naar de tandarts moet voor een wortelkanaalbehandeling, plan die avond dan niet een vijfgangendiner met vrienden in.

Wees dankbaar
Tel je zegeningen en wees dankbaar voor al het moois wat in je leven is.

Zorg voor zo min mogelijk stress
Negatieve en/of chronische stress is killing. We denken echt vaak te gemakkelijk over de gevolgen van stress, zowel geestelijk als lichamelijk. Totdat ons lichaam ons vaak, overduidelijke en dus heel heftige, signalen geeft en we moeten zorgen voor stressreductie. Wacht daar niet op, maar begin nu nog met het drastisch verminderen van de stress in jouw leven.

Praat eens met een professional
En nee, dat is niet alleen voor mensen met problemen. Eigenlijk is het een beetje gek dat we wel kapitalen spenderen aan medicijnen die vaak alleen symptomen bestrijden en niet aan het aanpakken van de oorzaak van het feit dat we niet lekker in ons vel zitten. Want dat vinden we te duur, tsja. Wat is jouw gezondheid je waard?

Zorg voor een positieve levenshouding
Hoe positiever je in het leven staat, hoe leuker het wordt! En ja, dat is echt, echt, echt waar! 

Leef je mooiste leven!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!