Zo word je gelukkig

Zo word je gelukkig

door | Lifestyle

Een gelukkig leven willen we allemaal. We zoeken overal en nergens naar geluk. Trekken de wijde wereld in, huppelen rond in oranje of paarse gewaden, draaien aan kettingen met grote bruine kralen, vibreren en worden een met het geluid van singing bowls en we baden in heilige rivier de Ganges om toch maar gelukkig te worden. Het allerleukst aan dit verhaal is dat dat allemaal mag, maar helemaal niet hoeft. Geluk vind je namelijk veel dichterbij dan je denkt.

 

Zoeken naar geluk

Je kunt met een gerust hart stoppen met zoeken naar geluk. Geluk zit namelijk in jezelf. En helemaal nergens anders. Geluk wordt ook bepaald door erfelijke factoren en factoren buiten ons waarop we geen of nauwelijks invloed kunnen uitoefenen, maar die invloed is niet zo heel groot, behalve bij mensen met (ernstige) psychische stoornissen of aandoeningen. Geluk vind je lekker dichtbij; in jezelf.

Wil je gelukkiger worden?

Als je gelukkiger wilt worden dan je nu bent, ga dan eens voor jezelf na of je:

* Van jezelf houdt en daar ook naar handelt
Voldoende slaap, gezond eten, lichaamsbeweging, balans tussen inspanning en ontspanning, jezelf op de eerste plaats zetten in je leven, opkomen voor jezelf, goed voor jezelf zorgen.

* Een gezonde dosis zelfvertrouwen hebt
Vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen, kennis en kunde, vertrouwen in een positieve toekomst, zelfverzekerd, een gezond en realistisch zelfbeeld en lichaamsbeeld.

* Een positieve levenshouding hebt
Positieve uitstraling, goede relaties met andere mensen, constructief kunnen omgaan met tegenslag en ellende, je leven zinvol maken, focus op het positieve en willen delen met anderen.

De basis voor een gelukkig leven

Zelfliefde, zelfvertrouwen en positiviteit vormen samen de basis voor een gelukkig leven. 

Genoeg zelfliefde, zelfvertrouwen en positiviteit

Als je genoeg zelfliefde, zelfvertrouwen en positiviteit ervaart in je leven, gaat je leven makkelijker; alles stroomt, jij stroomt mee met het leven, het voelt lichter en luchtiger, je bent vrolijk, voelt je enthousiast, gepassioneerd en je bruist van de energie. Hierdoor word je steeds positiever, waardoor je meer positieve mensen aantrekt (soort zoekt nu eenmaal soort). Kortom; je ervaart meer geluk in je leven. 

Te weinig zelfliefde, zelfvertrouwen en/of positiviteit

Als je te weinig zelfliefde, zelfvertrouwen en positiviteit ervaart in je leven, gaat je leven moeizaam, als een dikke stroop die kleeft en plakt. Alles gaat traag en sloom, je voelt je uitgeblust, opgebrand en moe, vraagt je af wat de zin van het leven is en waarom je je vroeger als kind verheugde op ‘later als je groot bent’. Je energie ligt al weken ergens onderin je schoenen, je straalt lusteloosheid en grauw grijze vermoeidheid uit en je krijgt de neiging iemand op zijn neus te meppen of in ieder geval een stevige pot te janken. Je bent aan het einde van je latijn en trekt steeds meer negatieve mensen aan die het ook zwaar hebben in het leven. Kortom; je ervaart het leven als kak. 

Pimp jezelf en je leven op

Behoor jij tot de categorie vrouwen die te weinig zelfliefde, zelfvertrouwen en positiviteit ervaart? Ga dan nu doen wat je moet doen! Gooi al je angsten in de vuilnisbak. Leef niet langer vanuit angst, maar vanuit liefde. Zie je uitdagingen onder ogen, erken en kom nu in actie. Doe wat jij te doen hebt om jouw leven mooier, energieker, positiever en gelukkiger te maken. Zoek het geluk niet langer buiten jezelf, maar realiseer je dat je geluk in jezelf vindt. Change your mind, change your life and just be happy! 

Hou van jezelf!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!