Zoveel invloed heeft voeding op je gezondheid

Zoveel invloed heeft voeding op je gezondheid

door | Gezondheid, Voeding

Met gezonde en goed samengestelde voeding valt veel gezondheidswinst te behalen. Gezonde voeding voorkomt kwalen, infecties en aandoeningen. Uit onderzoek blijkt dat voeding een grote rol speelt bij psychische gezondheid en de stemming beïnvloedt. Gezonde voeding kan zelfs helpen bij het voorkomen en het verminderen van klachten bij een (klinische) depressie. Je voelt je dus beter door gezonde voeding. Tijd voor mij om in actie te komen!

 

Voeding en gezondheid

De invloed van voeding op je gezondheid is enorm. En veel groter dan men ooit dacht. Zelf heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in orthomoleculaire oftewel natuurvoeding. Dat is zo min mogelijk bewerkte voeding die je lichaam en geest gezond, energiek en vitaal houdt en maakt en bovendien een grote rol speelt bij het voorkomen van allerlei ziekten en kwalen.

Aanleiding

Mijn hele leven lang ben ik al geïnteresseerd in lekker eten. En mijn hele leven lang had ik zoals ik zelf zei ‘gevoelige darmen’. Tot zo’n 7 jaar geleden bleek dat ik glutenintolerant ben. Toentertijd kon ik geen kruimel gluten verdragen; ik was iedere dag kotsmisselijk, had dagelijks diarree en gaf vaak over om je een beetje een indruk te geven. Dat is de aanleiding geweest dat ik me steeds verder verdiepte in voeding. Want, dacht ik; als je jezelf (onbewust) blijkbaar zo ziek kunt maken met voeding die niet bij jou en je lichaam past, dan zou je jezelf ook ‘beter’ en in ieder geval een stuk gezonder moeten kunnen maken met voeding die wel bij je past.

Betere gezondheid door gezonde voeding

En dat klopt! Ik zeg en beweer hiermee niet dat je kunt ‘genezen’ van aandoeningen als coeliakie, pds, ziekte van Crohn en andere (auto-immuun)ziekten, want dat kan absoluut niet. Wat wel kan is er met gezonde voeding voor zorgen dat je algehele gezondheid, weerstand en je darmflora verbetert waardoor je minder vatbaar bent voor verkoudheden, griep en lichamelijke en psychische aandoeningen.

Belangrijk voor iedereen

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, ongeacht of je wel of geen ziekte of aandoening hebt. Nu beginnen met gezonde voeding kan op korte termijn zorgen voor:
* Betere weerstand.
* Minder infectieziektes.
* Meer energie.
* Verbetering van lichamelijke conditie.
* Verbetering van stressbestendigheid; minder last van negatieve stress.
* Snellere genezing van verkoudheden.
* Voorkomen van somberheid en depressie.

De invloed op je psychische gezondheid

Hierboven heb ik het voornamelijk gehad over je lichamelijke gezondheid. Inmiddels blijkt uit steeds meer onderzoek de grote invloed van voeding op je psychische gezondheid en gesteldheid. Je darmwerking blijkt van grote invloed op je psyche, oftewel de werking van je darmen heeft invloed op hoe je je voelt.

Dubbel interessant

En toen viel voor mij het kwartje of even doorgetrokken naar 2019, toen viel voor mij het twee euro muntstuk. Voeding en de gevolgen daarvan op lichaam en geest, vind ik dusdanig interessant dat ik voeding in en bij mijn werk als counsellor en lifecoach  wil betrekken. Mijn grote passie is om vrouwen zich beter te laten voelen over zichzelf en hun leven met als gevolg meer energie, positiviteit en geluk.  Ik was altijd al geïnteresseerd in wat voeding met je doet, ook psychisch. Nu blijkt dat die invloed vele malen groter is dan gedacht, is het voor mij duidelijk en hartstikke logisch; Ik kan vrouwen nog beter helpen alles uit zichzelf en hun leven te halen door ook voeding hierin te betrekken.

Energiek en gezonder in 6 weken

Wil je meer weten over gezonde voeding, of en hoe je jezelf echt gelukkig kunt eten, wat gezonde voeding is en om welke voedingsmiddelen je beter met een grote boog heen kunt lopen? Blijf me dan volgen! Komende maanden breid ik mijn dienstverlening uit met een aantal hele leuke producten. Er komt een nieuwe online cursus aan; Energiek en gezonder in 6 weken. In maar zes weken tijd ga je aan de slag met je hele leefstijl. Stap voor stap neem ik je mee op weg naar een energiek en gezonder leven. Leuke bijkomstigheid; je wordt er ook posititiever en gelukkiger door! Hou voor deze leuke nieuwe cursus ook jolandatoetacademy.nl in de gaten.

Eet jezelf gelukkig!

Ook komt mijn e-book Eet jezelf gelukkig uit. In dit e-book vertel ik je alles over gezond eten, of het mogelijk is gelukkiger te worden door voeding, hoe je dit doet en met welke voeding en nog heel veel meer. Coming soon en wordt vervolgd!

 

Meer blogartikelen over gezondheid

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Sharing is caring!